szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két kerületi rendőrkapitányság épületében is tartott házkutatást az ügyészség - mondta Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A házkutatások részleteiről, illetve azok okáról a vezérőrnagy arra hivatkozva nem beszélt, hogy az ügyészség folytatta le azokat. A rendőrfőkapitány arról sem beszélt, hogy mely rendőrkapitányságokról van szó. 

Házkutatást tartott csütörtökön a Budapesti Nyomozó Ügyészség a II. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás gyanúja miatt, szerdán pedig a VIII. kerületi rendőrkapitányságon tartottak házkutatást, ott hivatali visszaélés gyanúja miatt - erősítette meg Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek.

A rendőrség szerdán azt közölte: Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását. A rendőrségi közlemény szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Arra sem az ügyészség, sem a rendőrség tájékoztatása nem tért ki, hogy a szerdán visszavont vezetői megbízások és a házkutatások összefüggnek-e. Kérdésre válaszolva Tóth Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: indokolás nélkül vonták vissza a két kapitány megbízását, így nem kell megindokolnia, miért javasolta azt.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!