szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Intézkedő rendőröket támadtak meg Tiszakürt-Bogarason, az egyenruhások közül egy megsérült, ennek ellenére az elkövetőket sikerült elfogni és előállítani - közölte a rendőrség.

A kunszentmártoni rendőrkapitányságra szerdán késő este érkezett bejelentés arról, hogy egy személygépkocsi nekiment Tiszakürt-Bogarason egy ház kerítésének, majd elhajtott. A kiérkező két rendőr a bejelentő meghallgatása után a helyszín közelében egy személygépkocsi vezetőjét kívánta ellenőrizni - mondta el az előzményekről a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szabó Zita százados tájékoztatása szerint az intézkedés közben az egyik férfi kiszállt a gépkocsiból, az igazoltató rendőr őrmesterhez lépett. Kezéből ki akarta venni az okmányokat, majd dulakodni kezdett vele. Ekkor a két járőr a földre kényszerítette és éppen meg akarták bilincselni, amikor az autóban még bent ülő két férfi kiugrott a kocsiból és hátulról az egyenruhásokra támadt.

A bejelentő látva a kialakult helyzetet, elrohant a riasztó fegyveréért, amellyel többször a levegőbe lőtt. Ennek hatására a három támadó közül az egyik gyalogosan, míg a másik kettő gépkocsival kísérelte meg elhagyni a helyszínt. Noha az intézkedő őrmester elsődleges adatok alapján a támadás során súlyosan megsérült, társával a menekülők után eredt, miközben erősítést kértek a helyszínre. A támadókat fél órán belül sikerült elfogni és megbilincselni.

A 29 éves, 18 éves és 17 éves tiszakürti férfit előállításuk után őrizetbe vették, ellenük az eljárást hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt az ügyészség folytatja le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Somody Imre a Fülkében: Be kell látni, hogy nem érjük utol az osztrákokat

Somody Imre a Fülkében: Be kell látni, hogy nem érjük utol az osztrákokat

Nem űrfegyver, csak egy szupermodern porszívó: teszten a Dyson újdonsága

Nem űrfegyver, csak egy szupermodern porszívó: teszten a Dyson újdonsága

345 ezer újrahasznosított használt óvszert foglalt le a rendőrség Vietnamban

345 ezer újrahasznosított használt óvszert foglalt le a rendőrség Vietnamban