szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Órákra felborult a vasúti közlekedés rendje a Budapest-Cegléd vasútvonalon, miután Kőbánya-teher állomáson leszakadt a felsővezeték, majd a vezetékszakadás és a nagy terhelés miatt a pestszentlőrinci elosztóban kigyulladt egy transzformátor - jelenti a HavariaPress.

Hétfőn reggel negyed kilenc körül egy elővárosi vonat Monorról haladt a budapesti végállomása felé, amikor a mozdony áramszedője Kőbánya-teher állomáson eltörött, és leszakította a felsővezetéket. Ennek következtében, a Nyugati pályaudvaron 25 percig nem volt feszültség, ami több vonalat is érintett, így 30-35 perc késéssel kell számolniuk a szobi, és a veresegyházi vonalon utazóknak is.

© hvg.hu
A megnövekvő terhelés miatt a pestszentlőrinci elosztóban egy transzformátor is kigyulladt, ami tovább nehezítette a forgalom helyreállítását.

Személyi sérülés ugyan nem történt, de a monori személyvonatok jelenleg nem közlekednek, helyettük a Kőbánya-Kispestről indított zónázó vonatokat állítják meg minden állomáson.

A Nyugati pályaudvarról az utasok Kőbánya-Kispestig a BKV 3-as metróját vehetik igénybe, az erre közlekedő vonatok jelenleg 60-70 perc késéssel tudnak csak közlekedni.

Délután fél egykor munkatársunk azt jelezte, hogy a Vácról a Nyugati pályaudvar felé közlekedő járat nagyjából még mindig negyedórát késik.

A vezeték helyreállítását a MÁV ZRt. szakemberei déli órákra ígérik, de a menetrendszerinti közlekedés csak a késő délutáni vagy esti órákra állhat helyre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!