szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kirúgták azt a két tűzoltót, akik a gyanú szerint szexuálisan molesztálták egyik kollégájukat - írta a Blikk hétfői számában.

A lap szerint az érintettek februárban egy pálinkakóstoló túrán botrányosan viselkedtek, majd hazafelé a buszon molesztálták egy fiatal kollégájukat. Az esetről a buszon ülő többi kollégájuk tett jelentést. A Blikk szerint az ügyet súlyosbította, hogy egyes értesülések szerint ugyanezek a tűzoltók egy újonnan felszerelő társukat megalázó módon "avatták be".  

A botrány kirobbanásakor Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy három tűzoltó szolgálati viszonyát felfüggesztette, egy főosztályvezető megbízatását pedig  visszavonta, egyben fegyelmi, illetve méltatlansági eljárást indított, valamint kényszerítés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. A tűzoltóság belső vizsgálata a napokban zárult le, ennek eredményeként bocsátották el a két tűzoltót.

Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs osztályvezetője a Blikknek azt mondta, a tűzoltóság a pálinkakóstoláson történtek miatt indított méltatlansági vizsgálatot, ennek lezárultával bocsátották el a két tűzoltót. A hazafelé a buszon történtek miatt pedig a rendőrség indított nyomozást. Amennyiben kiderül, hogy bűncselekmény történt, és az ügy hatósági jogköre visszakerül a tűzoltósághoz, fegyelmi eljárásban fogjuk vizsgálni a buszon történteket is - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Szexuális zaklatás miatt feljelentés és felfüggesztés a tűzoltóságnál

Kényszerítés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a fővárosi tűzoltóparancsok, mert tűzoltók egyik társukat szexuálisan zaklatták, megalázták; Bende Péter vezérőrnagy három tűzoltó szolgálati viszonyát felfüggesztette, egy főosztályvezető vezetői megbízatását azonnali hatállyal, indoklás nélkül visszavonta, és fegyelmi, illetve méltatlansági eljárást indított.

MTI Itthon

Méltatlansági eljárás a tűzoltóságnál

Megindította a méltatlansági eljárást a fővárosi tűzoltóparancsnok azok ellen a tűzoltók ellen, akik szexuálisan zaklatták egy társukat, s ezért szolgálati viszonyukat felfüggesztették. Bende Péter kedden átadta a rendőrségnek a bűncselekménnyel összefüggésben rendelkezésére álló információkat.

MTI Itthon

Belső vizsgálat a tűzoltóknál, szexuális zaklatás miatt

Belső vizsgálatot rendelt el a fővárosi tűzoltóparancsnok annak az állományon belül terjedő szóbeszédnek a tisztázására, miszerint szolgálaton kívüli tűzoltók egyik társukat szexuálisan zaklatták, megalázták; Bende Péter az állítólagos ügyben érintett három tűzoltó szolgálati viszonyát felfüggesztette.

Uniós oltalom alá vették a budaörsi őszibarackot

Uniós oltalom alá vették a budaörsi őszibarackot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton