szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Usztics Mátyás színművész szerint a Fidesznek nem lesz kétharmados többsége a parlamentben az áprilisi országgyűlési választás után.

"Kedves Orbán Viktor, nem lesz kétharmados többség. És vége a mutyinak, április 11-én lezuhan egy hatalmas ököl az asztalra, a nép ökle" - fogalmazott a színész, a Jobbik szimpatizánsa hétfőn a párt siklósi választási rendezvényén. Usztics Mátyást mintegy hatvan ember hallgatta a dél-baranyai város művelődési házának háromnegyedéig megtelt színháztermében. A helyiség bejáratánál és az előadói asztal két oldalán gárdisták álltak, közülük ketten Árpád-sávos zászlóval.

A Magyar Gárda-alapító színész azt mondta: a választásoknak azért óriási a tétjük, mert sokan újra reménykedni kezdtek. Olyan magyarok, akiket nem a vállalkozásuk, hanem a hazájuk sorsa aggaszt. Akik az ország szekerét szeretnék húzni és úgy érzik, napról napra rosszabb, mióta ebben a "fene nagy demokráciában" és az Európai Unióban élünk.

Usztics Mátyás szerint április 11-én "igazságszolgáltatás kell, hogy történjen". Eljött az utolsó óra, hogy a magyar nép is bejusson az Országgyűlésbe. Abban ugyanis nem a magyar nép képviselői vannak benn, hanem "uniós nyaloncok", különféle szervezetek megbízott és megfizetett képviselői. A színész szerint a Jobbik mögött, "minden aljas és piszkos" híresztelés ellenére, nem áll idegen tőke. A pártot "azért tartják veszélyesnek, mert az elkeseredés és az egyre inkább felnyílt szemek tolják egy táborba szimpatizánsait" - jegyezte meg. 

Usztics Mátyás nagy tetszést, hatalmas tapsot kiváltó beszéde után Balczó Zoltán jobbikos európai parlamenti képviselő vázolta fel az ország állapotát és pártja programjának főbb pontjait. Azt mondta: elképzeléseik között szerepel a multinacionális cégek közteherviselésének növelése, a korrupció felszámolása, a trianoni békediktátum felülvizsgálata, az oktatásban a keresztény értékek erősítése, a hit és erkölcstan előtérbe helyezése, illetve egyebek mellett a hazafias nevelés is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájer József lemondott a soproni díszpolgári címéről

Szájer József lemondott a soproni díszpolgári címéről

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt

Bűnügyi felügyelet alá vették a korrupcióval gyanúsított helyettes államtitkárt