szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Ez egy mementó, emlékeztető Magyarország egy hatalmas történelmi pillanatára" - mondta Orbán Viktor csütörtökön, a parlamenti választásokat megelőző kampánykörútjáról készült fotóalbum bemutatóján.

 

©

A könyv egy történelmi eseményről szól, "amelynek mindannyian részesei lehettünk" - fogalmazott a Fidesz elnöke, a kormányfői poszt várományosa. A Burger Barna fotográfus képeiből összeállított kiadvány - amely az "Egy kampány krónikája - Orbán Viktor 2010" címet viseli - a Fidesznek a szövetségeseivel kötött választási szerződés aláírásától a kampány utolsó napjáig követi nyomon Orbán Viktor korteskedését.

A kötet bemutatóján - amelyen részt vett Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó is - a pártelnök kiemelte: "nekem ehhez a könyvhöz csak annyi közöm van, hogy én hagytam magam. (...) Ez egy szuverén alkotás". A választási győzelemre utalva úgy fogalmazott: ma még nem is tudni, milyen jelentős pillanat volt az, amelynek eljöveteléért "ilyen sokan dolgoztunk együtt". Hozzátette, biztos benne, hogy ez egy történelmi pillanat volt. A fotográfus, Burger Barna hangsúlyozta, ez egy érzelmekkel teli könyv, amely egy ember, egy stáb két hónapját mutatja be.

A kiadványban képek láthatók egyebek mellett Orbán Viktor kampányfilmjének forgatásáról, a március 15-i ünnepi beszédről, a Fidesz születésnapjáról, fővárosi kerületekben és vidéki városokban tett látogatásokról, külföldi utakról és a választás éjszakájáról is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Obama és Putyin is gratulált Orbánnak

Barack Obama amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő is gratulált Orbán Viktornak a választási győzelemhez - közölte Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

hvg.hu Itthon

Orbán bemutatkozása: távol a tökéletestől

Nem biztos, hogy hétfői sajtótájékoztatója előtt Orbán Viktor kellő súllyal mérlegelte, hogy a nemzetközi közvéleménynek is beszél. A Fidesz elnöke által mondottakat idehaza értik, külföldön nem biztos, hogy minden kijelentésének jó az akusztikája. Krekó Péter politika elemzőt kérdeztük a nemzetközi sajtótájékoztató főbb üzeneteiről.

Szarka Gábor: Támadás érte a színművészeti egyetem honlapját

Szarka Gábor: Támadás érte a színművészeti egyetem honlapját

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Zalaegerszegen tesztelték a közel 2000 lóerős horvát hiperautót

Radar360: Történelmi NASA-siker, méltóságteljes Fradi-vereség

Radar360: Történelmi NASA-siker, méltóságteljes Fradi-vereség