szerző:
MTI

Nem érzi magát bűnösnek a BKV fénymásolóinak felmérése ügyében Horváth Iván, a rendőrség által kedden előállított ügyvéd.

A már szabadlábon védekező ügyvéd szerdán a TV2 Tények című hírműsorának nyilatkozva elmondta: Hagyó Miklóst tizenhárom éve ismeri, de nem vett részt semmilyen törvénytelenségben. "Ebben az irodában van nokiás doboz (...), de abban telefon van" - fűzte hozzá. 

A műsor készítői ugyanakkor emlékeztettek: a rendőrség szerint az ügyvéd közreműködése során a nyomásgyakorlás minden eszközét, így politikai kapcsolatait is igénybe vette a közlekedési társaság fénymásolóinak műszaki felmérésére vonatkozó szerződés létrejöttében. 

A BKV korábban 19,2 millió forintot fizetett ki egy cégnek a közlekedési társaság fénymásolóinak állapotfelméréséért. A rendőrség gyanúja alapján az ügyvéd részvételével ebből az összegből csak 1,1 millió forint maradt az érintett vállalkozásnál, míg a fennmaradó rész egy cseh férfihoz, tőle pedig Aba Botond volt BKV vezérigazgató végkielégítésébe került - közölte a TV2. 

Kocsis István BKV vezérigazgató 2009. szeptember 18-án tett feljelentést a rendőrségen a fénymásolók állapotfelmérésével kapcsolatban ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérésről a Magyar Nemzet 2009 szeptember 7-én számolt be.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

A rendőrség már meggyanúsította volna Hagyó Miklóst

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felvetette, hogy Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes gyanúsítható a BKV-ügyben, az ügyészség azonban - több mint egy hónappal ezelőtt - visszaküldte kiegészítésre ezt az előterjesztést, mert nem látta kellőképpen alátámasztottnak a rendőrségi véleményt - derül ki Ihász Sándor fővárosi főügyésznek a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent interjújából.

MTI Itthon

Népszabadság: kőkemény terhelő vallomások Hagyó ellen

A Népszabadság értesülése szerint már legalább három "kőkemény terhelő vallomás" van a BRFK BKV-ügyekben eljáró nyomozócsoportjának birtokában Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ellen, a BRFK ezekre tekintettel már javasolta az ügyészségnek Hagyó mentelmi jogának felfüggesztését - írta hétfői számában a Népszabadság.

hvg.hu Itthon

Saját lakását is bebiztosította Hagyó?

Harmadik budai ingatlanát, saját lakását is bebiztosította Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes, legalábbis erre enged következtetni, hogy az ingatlanra haszonélvezeti jogot jegyeztek be barátnője nevére. Így, ha a lakást zár alá venné a hatóság, akkor is nehezen értékesíthető, mert a birtokon belüli haszonélvezőt nem lehet csak úgy kitenni. Hagyót egyelőre a mentelmi joga védi attól, hogy a rendőrség a BKV-botrányok kapcsán gyanúsítottként meghallgathassa.

MTI Itthon

Ismét megszólalt Hagyó Miklós

Jogi lépéseket tesz Hagyó Miklós a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatójának kiszivárgott tanúvallomásában foglaltak miatt. Az MSZP-s párttagságát felfüggesztett politikus az MTI-nek csütörtökön azt mondta: főpolgármester-helyettesként sem utasítási, sem döntési, sem pedig munkáltatói jogköre nem volt. Megismételte, hogy áll minden vizsgálat elé.

MTI Itthon

Regőczi: az MSZP és az SZDSZ kifizetőhelye volt a BKV

Az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelyeként működött Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese szerint, akivel a Népszabadság és a Magyar Nemzet is közöl interjút szerdai számában.

MTI Itthon

Az FKF Zrt. is "kifizetőhelyként" működött

Az RTL Klub birtokába került dokumentumok szerint az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) - a BKV mintájára - "kifizetőhelyként" működött; a dokumentumokban felbukkan Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadójának neve is.

MTI Itthon

Kiszivárgott a BKV-bizottság jelentéstervezete

A főpolgármestert és helyetteseit, a várost vezető koalíciót, a BKV igazgatóságát, felügyelőbizottságát és volt vezérigazgatóit is felelőség terheli a BKV-botrányért a városházi vizsgálóbizottság jelentéstervezete szerint, amelyet a bizottság fideszes elnöke állított össze, de amely a szocialista tagok szerint elfogadhatatlan kitételeket is tartalmaz - jelent meg az Index.hu-n, illetve a Népszabadság csütörtöki számában.

"Erős Európa" – Itt van egy új, sorostalanított, junckertelenített kormányüzenet

"Erős Európa" – Itt van egy új, sorostalanított, junckertelenített kormányüzenet

Igazinak mutatná magát, de ordas nagy kamupártnak tűnik az EP-választáson is induló Tea Párt Magyarország

Igazinak mutatná magát, de ordas nagy kamupártnak tűnik az EP-választáson is induló Tea Párt Magyarország

Maradhat a budai villában Vajna Tímea

Maradhat a budai villában Vajna Tímea

Rejtélyes Samsung-meghívó: újabb Galaxy telefonok érkeznek

Rejtélyes Samsung-meghívó: újabb Galaxy telefonok érkeznek

Befeküdt az EU-nak a Google, fontos változás jön az Androidban

Befeküdt az EU-nak a Google, fontos változás jön az Androidban

Lélektani határt léptek át a balatoni négyzetméterárak

Lélektani határt léptek át a balatoni négyzetméterárak