szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az országgyűlési választás óta tíz százalékkal nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága, az ellenzéki pártok közül pedig csak az LMP nem veszített szimpatizánsokat a Századvég Alapítvány adatai alapján. Az intézet kutatása szerint Orbán Viktor megítélése kedvezőbb, mint korábban bármikor.

A Századvég felmérése szerint jelenleg a biztos szavazók 63 százaléka voksolna az áprilisi 11-i választáson 53 százalékot elérő pártszövetségre. Az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzés rámutat, hogy ez egyrészt a választások után gyakran tapasztalható győzteshez húzással magyarázható, másrészt jelzi, hogy a leendő kormánypártok tervei egybeesnek a választók széles körének elvárásaival. Az MSZP támogatottsága 16, a Jobbiké 11, az LMP-é 8 százalék a biztos szavazók körében, vagyis az ellenzéki pártok közül egyedül a Lehet Más a Politika tudta stabilizálni szavazótáborát, a Jobbik és a szocialista párt támogatókat vesztett. Az összes megkérdezett 45 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re, amíg az MSZP 13, a Jobbik 8, az LMP 7 százalékon áll a Századvég felmérése szerint.

Az intézet kutatása alapján Orbán Viktor második miniszterelnöki ciklusának kezdetén népszerűbb, mint korábban bármikor. A megkérdezettek 63 százalékának kedvező a véleménye a leendő kormányfőről, míg Mesterházy Attiláról 20, Vona Gáborról 18 százalék nyilatkozott így. A válaszadók több mint négyötöde (83 százaléka) szerint Orbán Viktor készen áll az ország vezetésére, 77 százalék okosnak, 81 százalék erős vezetőnek tartja, a megkérdezettek mintegy kétharmada szerint "törődik az emberekkel". 22 százalék azonban bosszúállónak, 17 százalék diktátornak gondolja. A Századvég közvélemény-kutatása május 10. és 23. között, ezer fő megkérdezésével készült.

A Fidesz támogatottságának növekedését mutatta a Medián legújabb, a HVG számára készült, szerdán nyilvánosságra hozott felmérése is. Eszerint minden második válaszadó - és a biztos szavazók 68 százaléka - a leendő kormánypártra szavazna.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Fidesz és az Új irány 2010

Új irány 2010 címmel egy számos, korábban már beharangozott törvénytervezetet tartalmazó javaslatcsomagot nyújt be a Fidesz hétfőn az Országgyűlésnek - jelentette be a párt ügyvezető alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hat nap, szinte alvás nélkül – Rakonczay ébersége az óceánon nem rossz eredmény

Hat nap, szinte alvás nélkül – Rakonczay ébersége az óceánon nem rossz eredmény

60 mp alatt hat fiziológiai paramétert mutat meg egy új kütyü

60 mp alatt hat fiziológiai paramétert mutat meg egy új kütyü

Kamu nyereményeket hirdetnek a Lidl nevében is

Kamu nyereményeket hirdetnek a Lidl nevében is