szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megrongálták a 2007-ben emelt Trianon-emlékművet a főváros XVII. kerületében, a márványtáblát péntekre virradóra ismeretlenek vörös festékkel áthúzták - közölte a kerület önkormányzata.

A megrongált Trianon-emlékmű ügyében Riz Levente polgármester rendőrségi feljelentést tett. Az emlékhelyet 1937. november 7-én avatták fel a rákoskeresztúri Népkertben, de a márványtáblát 1948-ban leverték, helyére 1848-as emléktáblát tettek. Az önkormányzat három évvel ezelőtt döntött arról, hogy helyreállítja az ereklyés országzászlót. Az emlékmű márványtábláján napsugarak övezik Nagy-Magyarországot, benne az "Így volt, így lesz" felirat olvasható, a dombormű felett pedig a "Hiszek"! szó látható. A rákoskeresztúri Országzászló Budapest első, máig egyetlen, közterületen található Trianon-emlékműve.

Az Országgyűlés hétfőn a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, a trianoni békeszerződés 90 évvel ezelőtti aláírásának a napját. Pénteken országszerte megemlékezéseket rendeznek, az országgyűlési képviselők parlamenti emlékülést tartanak, majd misén vesznek részt a Szent István-bazilikában.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Rendőrök őrzik Slotáék révkomáromi Trianon-emlékművét

Már áll a szlovák Trianon-emlékmű Révkomáromban a szlovák-magyar határ közelében. A több mint másfél méteres kőoszlopot péntekre virradóra állították fel a határátkelő egykori épületeinek közelében az Erzsébet hídra vezető út két oldalát elválasztó középső füves sávban, és jelenleg rendőrök őrzik.

MTI Itthon

Trianoni emlékülés lesz délután

Az Országgyűlés a trianoni békeszerződés aláírásának napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. Ma parlamenti emlékülés lesz.

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?

Minek akarna bárki is tizenéves lányokat elvinni?

Félrefordítás volt, hogy magyar légitársaság indítana közvetlen járatot Mongóliába

Félrefordítás volt, hogy magyar légitársaság indítana közvetlen járatot Mongóliába

Romániában sokan ügyeskedve oltatták be magukat

Romániában sokan ügyeskedve oltatták be magukat