szerző:
MTI

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője tavaly négy szántót is vásárolt, így már 12 ingatlan tulajdonosa, Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetőjének továbbra is kilenc ingatlana van, Harrach Péternek, a KDNP frakcióvezetőjének három, Vona Gábornak, a Jobbik és Schiffer Andrásnak, az LMP frakcióvezetőjének pedig egy-egy ingatlan van a tulajdonában. Egyebek között ez is kiderül a képviselői vagyonnyilatkozatokból, amelyek kedden kerültek fel az Országgyűlés honlapjára.

Lázár János négy - összesen több mint 15 hektárnyi - szántót vásárolt tavaly, valamennyit Hódmezővásárhelyen és valamennyinek száz százalékos tulajdonosa. 2006-ban már vásárolt egy több mint 5 hektáros szántót a településen, 2005-ben egy 0,6 hektárost, 2004-ben pedig egy valamivel több, mint egyhektárost. 2002-ban ajándékozás révén jutott ugyancsak Hódmezővásárhelyen egy 8 hektáros szántóhoz. Mindeszenten 1994-ben vett egy négyhektáros szántót, ahol 1996-ban egy öthektárost is vásárolt. Nevén van továbbá egy 1998-ban vett mártélyi kéthektáros szántó is. Felerészben tulajdonosa továbbá egy 160 négyzetméteres lakóháznak Hódmezővásárhelyen, amelyet 2001-ben vásárolt. 

A Fidesz frakcióvezetője tavaly műtárgyakat, festményeket vásárolt, ahogy az azt megelőző években is antik bútorok, festmények vásárlását tünteti fel vagyonnyilatkozatában. Értékpapírban hatmillió, életbiztosításban ötmillió forint megtakarítása van. A dokumentumok alapján pénzintézeti számlakövetelésként egymillió, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésként 9 millió forintot tüntetett fel. Hatmillió forintos bankhitele van és 14 millió forintos családi kölcsöne.
Polgármesterként 545 ezer forint bruttó havi jövedelme van, továbbá bruttó 82 ezer forintot kap havonta a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. igazgatósági tagjaként. Időszakos jövedelemként 2,5 millió forint földbérleti díjat is feltüntetett.

Az Országgyűlés honlapján található dokumentumok szerint Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője az előző évi bevallásához hasonlóan most is kilenc ingatlant tüntetett fel. Száz százalékban tulajdonosa egy 68 négyzetméteres, III. kerületi, budapesti lakásnak, két, 16 négyzetméteres garázsnak Veszprémben. 1996-ban vásárolt egy 120 négyzetméteres telket Alsóörsön, 1997-ben pedig egy 436 négyzetméteres ingatlant Balatonalmádiban. Száz százalékig tulajdonában van még egy, 832 négyzetméteres telek Alsóörsön, Lovas településen pedig egy 230 négyzetméteres szántó. Balatonalmádiban tulajdona még egy 15 négyzetméteres telek, s 8469 plusz 4774 négyzetméter tulajdoni hányada van Gerjenben. Tulajdonában van továbbá egy Honda motorkerékpár, amelyet 2001-ben vásárolt. Gyűjteményében található Herendi porcelán, amelyet vásárolt, illetve ajándékba kapott. Jelentősebb vagyontárgyai között említ műszaki cikkeket és szórakoztatóelektronikai-, számítástechnikai eszközöket. Készpénzként a tavalyihoz hasonlóan 8 millió forintot tüntetett fel, tartozása, gazdasági társaságban érdekeltsége nincs.

Harrach Péternek, a KDNP frakcióvezetőjének egy 1988-ban vásárolt 76 négyzetméteres társasházi lakás mellett egy budakeszi zártkerti ingatlan tulajdonosa felerészben, továbbá ajándékozás révén egy osztatlan közös erdő tulajdonosa. Havonta nyugdíjat kap, más jövedelme, gazdasági érdekeltsége nincsen.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője vagyonnyilatkozata alapján egy 85 négyzetméteres XIII. kerületi lakás tulajdonosa, amelyet 2004 augusztusában vásárolt. Pénzkövetelésként mintegy ötmillió forintot tüntetett fel, van 5,5 millió forint hitele.

A képviselő a dokumentumok szerint jelenleg szünetelteti a felerészben tulajdonolt Schiffer és Társa Ügyvédi Irodában a foglalkozását, ebből tavaly 147 ezer forint bruttó jövedelme származott. A cégből több mint négymillió osztalékban részesült.

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője felerészben tulajdonosa egy III. kerületi 65 négyzetméteres lakásnak, amelyet 2003-ban vásárolt. Megtakarítása 600 ezer forint, de még törleszt egy 570 ezer forintos diákhitelt, valamint egy 2,5 millió forintos lakáshitelt. Gazdasági társaságban is érdekelt: felerészben tulajdonosa a Magyar Hírek Kft.-nek.

Rubovszky György, a Mentelmi, Összeférhetetlenségi és Mandátumvizsgáló bizottság elnöke hétfőn közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvánosak, keddtől megtekinthetők az Országgyűlés honlapján. Közlése szerint az újonnan megválasztott Országgyűlés valamennyi képviselője határidőben eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének. A vagyonnyilatkozatok kedden, nem sokkal éjfél után váltak elérhetővé az Országgyűlés honlapján.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

A fővárosi képviselők vagyonnyilatkozata - tartoznak, követelnek

A január végi határidőre a Fővárosi Közgyűlés mind a 67 tagja benyújtotta vagyonnyilatkozatát - közölte hétfőn Szikora Linda (Fidesz), az önkormányzat vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottságának elnöke. A vagyonbevallások szerint a fővárosi képviselők több mint felének van adóssága.

Bakiztak az eskütételen, Orbán sem bírta faarccal – videó

Bakiztak az eskütételen, Orbán sem bírta faarccal – videó

Radar360: megvan, mivel vádolják Trumpot, drasztikus tengerszint-emelkedés jöhet

Radar360: megvan, mivel vádolják Trumpot, drasztikus tengerszint-emelkedés jöhet

Mégsem lesz diplomája a 9 éves zsenigyereknek, otthagyta az egyetemet

Mégsem lesz diplomája a 9 éves zsenigyereknek, otthagyta az egyetemet

Gergely Márton: A színháztörvény két förtelmes igazsága

Gergely Márton: A színháztörvény két förtelmes igazsága

Megszavazták a törvénymódosítást, amivel helyettes államtitkár lehet a 22 éves egyetemista

Megszavazták a törvénymódosítást, amivel helyettes államtitkár lehet a 22 éves egyetemista

Kilencéves fiú tette le az egyetemi szintű matematikavizsgát Japánban

Kilencéves fiú tette le az egyetemi szintű matematikavizsgát Japánban