Tetszett a cikk?

Senkinek sem lesz vonzó az eszközkezelő társasághoz menekülni, ezért aki tudja, törlessze lakáshitelét, és ne várjon az állami segítségre, mert nem biztos, hogy jól jár – mondta a Hírszezrőnek adott interjújában az otthonteremtési és energetikai államtitkár.

Bencsik János szerint bedőlt lakáshiteleseket segítő nemzeti eszközkezelő társaságról elmondta: a pénzintézeti keretek között kezelhetetlen hitelek átkerülnek az eszközkezelőhöz, amely rugalmasabban tud majd foglalkozni a bajbajutottak gondjaival. Az első lépcső a hiteltörlesztési fizetőképesség helyreállítása lesz. Az eszközkezelő itt még adós és bank között közvetít majd, és megpróbál megoldást találni, például a futamidő meghosszabbításával, vagy a törlesztés átmeneti felfüggesztésével. Ha ez nem megy, akkor a társaság átveszi a hitelt az ingatlannal együtt.

Mint mondta, a jövőben akár 40 százalékkal is alacsonyabbak lehetnek a bérlakások havi díjai, igaz, nem mindenkinek. Adókedvezménnyel érnék el, hogy a befektetők bérlakásokat építsenek. Közölte azt is, hogy őszre elkészül a kormány otthonteremtési programja, amely alapvetően azoknak nyújt majd segítséget, akik önerővel és állami támogatással tudnak saját lakást venni. Az egyik alprogram pedig azoknak segít, akik saját erőből képtelenek otthont teremteni, ez lesz a bérlakás-program.

A Bencsik Jánossal készült interjút olvassa el a Hírszerzőn!

Mibe kerül nekünk Orbán bőkezűsége?

Súlyos pénzügyi és üzemeltetési kockázatokat vállal az állam azzal, hogy megsegíti a devizahitelesek egy részét. Alapos elemzés és az ingatlanos szakma tudásának felhasználása nélkül kibírhatatlan teher lehet az akció – figyelmeztet egy vezető magyar közgazdász.  Folytatás az ingatlanmenedzser.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Földvári Zsuzsa Gazdaság

Tages Anzeiger: kockázatos a magyar devizahitelesek kisegítése

Magyarország új miniszterelnöke rögtön a választási győzelme után meghirdette, hogy tilos lesz a devizában folyósítandó hitel. Az új gazdasági miniszter azóta már a rendeletet is közzétette: július 1-jétől csak forinthitel adható Magyarországon. A rendelkezés gyakorlatilag a svájci frankra vonatkozik, hiszen a devizahitelt szinte kizárólag ebben a valutában adták – írja a Tages Anzeiger című tekintélyes svájci napilap.

50 új településen kapcsolták fel a negyedik mobilszolgáltató adótornyait

50 új településen kapcsolták fel a negyedik mobilszolgáltató adótornyait

Marco Rossi elmondta, mit gondol Gulácsi Péter véleményéről

Marco Rossi elmondta, mit gondol Gulácsi Péter véleményéről

Egy krónikus betegnek 160 kilométert kellene utaznia a hétvégi oltásért, van, akinek még ennél is többet

Egy krónikus betegnek 160 kilométert kellene utaznia a hétvégi oltásért, van, akinek még ennél is többet