szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bizonyítottság hiányában felmentette a Szombathelyi Városi Bíróság szerdán első fokon a séi cukrászüzem vezetőjét, akit az ügyészség több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolt - tájékoztatta Pozsonyi János, a Vas Megyei Bíróság elnökhelyettese, bírósági szóvivő az MTI-t.

A bíróság nem jogerős ítélete szerint olyan konkrét foglalkozási szabályszegést nem lehetett a vádlott terhére róni, amely bizonyítottan okozati összefüggésben lett volna a járvány keletkezésével - mondta. Hozzátette: a vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyész viszont büntetés kiszabásáért fellebbezett, így a per másodfokon a Vas Megyei Bíróságon folytatódik. 

A vád szerint a cukrászüzemben készült sütemények okozták azt a szalmonellajárványt Vasban, amelynek következtében 2006 augusztusában hat ember halt meg, 103-an kerültek kórházba, és összesen 418 ember fertőződött meg. Az ügyész egy hete elmondott vádbeszédében fogházbüntetés kiszabását kérte a cukrászatot vezető, büntetlen előéletű középkorú nőre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Gyilkos diós kocka: ítélet várható a vasi szalmonellaperben

Ítélet születhet a mai napon annak a séi cukrásznak az ügyében, akinek szalmonellával fertőzött diós kockája miatt több százan betegedtek meg, és hatan életüket is vesztették négy éve Vas megyében - jelenti a HavariaPress. Ha a bíróság helyt ad az ügyészi indítványnak, a férfi nemcsak fogházbüntetést kaphat, de a foglalkozásától is eltilthatják.

MTI Itthon

Fogházat kérnek a halálos szalmonellafertőzést okozó cukrászra

Fogházbüntetést kért az ügyész annak a séi cukrászüzemnek a vezetőjére, akit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolnak, és akinek ügyében szerdán hangzottak el a perbeszédek a Szombathelyi Városi Bíróságon.

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Csaknem 30 százalékkal csökkent tavaly a nyelvvizsgázók száma

Csaknem 30 százalékkal csökkent tavaly a nyelvvizsgázók száma

Kiszivárgott fotón az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilja, a ROG Phone 4

Kiszivárgott fotón az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilja, a ROG Phone 4