szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kemény hangú levélben kritizálta az egyik környezetvédelmi civil szervezet Illés Zoltán államtitkárt, mert a hétvégén három nemzeti park igazgatóját rúgta ki indoklás nélkül - írja a Hírszerző. A nyílt levélben úgy fogalmaz a Tiszántúli Természetvédők Társulatának elnöke, hogy Illés Zoltánnak be kellene látnia, nem ért a környezetvédelemhez.

Illés Zoltán  szombaton bejelentette, hogy a Hortobágyi, az Őrségi, valamint az Aggteleki Nemzeti Parkok vezetőivel nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni. A debreceni székhelyű Tiszántúli Természetvédők Társulata a hír hallatán azonnal tiltakozását fejezte ki nyílt levélben az aggteleki igazgató felmentése miatt, ám azóta még egy keményhangú levél született, amelyben mindhárom nemzeti park igazgatóját védelmébe vette.

"Ha egy dél-amerikai vagy afrikai típusú diktatúrában élünk, akkor önnek hatalmában áll megtagadni azt, hogy megindokolja döntéseit, ha viszont egy európai demokratikus jogállamban, akkor igenis indokolnia kell intézkedéseit, nyilvánosságra kell hoznia azokat az Ön által említett gazdasági ügyeket, amelyek kellő indokokat szolgáltatnak a felmentésekre" - írta Zsák Ferenc Tibor elnök.

Az éles kritika szerint Illésnek be kellene látnia, hogy nem ért a természetvédelemhez, illetve újra kellene gondolnia az eddigi döntéseit.

A teljes cikket a Hírszerzőn olvashatja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

Nagyobb sebességre kapcsol a Google, 400 új játék jön a Stadiára

Nagyobb sebességre kapcsol a Google, 400 új játék jön a Stadiára

Az újfajta arcmaszk szanaszét süti a beáramló koronavírust

Az újfajta arcmaszk szanaszét süti a beáramló koronavírust