szerző:
MTI

Díszsortűzzel búcsúztatták pénteken a baji temetőben Telegdi Zsolt főtörzsőrmestert, aki augusztus 16-án az M1-es autópályán szolgálati feladat teljesítése közben a kitörő felhőszakadásban motorjával megcsúszott és életét vesztette.

"Példáján okuljunk, az életnél semmi nem lehet fontosabb" - mondta búcsúztatójában Gorgosilits Fábián, Komárom-Esztergom megye rendőr-főkapitánya, aki hozzátette, a rendőr sokszor gyorsan dönt, de ebben az esetben nem biztos, hogy a meghozott döntés volt a legjobb. A főtörzsőrmester búcsúztatásán részt vett Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára, Hatala József vezérőrnagy, az ORFK vezetője és Papp Károly dandártábornok, az ORFK rendészeti főigazgatója.

A temetésre az ország minden részéből érkeztek motoros rendőrök és más kollégák, valamint motoros társak és ismerősök. Amint arról az MTI korábban beszámolt, a járőr korábban írásban jelezte, hogy a gépjárműve nincs jó műszaki állapotban és a gumik kopottak. A baleset napján a főtörzsőrmestert rádión Budapestre küldték, majd amikor ismételten közölte, hogy a motoron a gumik kopottak, elöljárója Tatabányára rendelte, s közben érte a halálos baleset.

Az országos rendőrfőkapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el az ügyben, mely kitér a parancsnoki felelősség megállapítására - közölte az ORFK. A gyanú szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felületesen végezte el a belügyminiszter által május 31-én elrendelt járműszemlét. Több járművet nem vizsgáltak meg, ezek között volt az a motor is, amelyen Telegdi Zsolt életét vesztette.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Vizsgálják a halálos balesetet szenvedő rendőr motorját

A hétfőn halálos baleset szenvedő rendőr motorjának műszaki állapotát is vizsgálják, mivel az elsődleges adatok alapján a baleset kialakulásában műszaki hiba is közrejátszhatott - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.

MTI Itthon

Fegyelmi indul a rendőrmotoros halála miatt

Az országos rendőrfőkapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el a hétfőn meghalt tatai rendőrmotoros ügyében, mert a gyanú szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felületesen végezte el a belügyminiszter által május 31-én elrendelt járműszemlét - mondta el az ORFK sajtószóvivője csütörtökön az ácsi családi gyilkosság helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.

Cuki vidrák trollkodtak meg egy lánykérést

Cuki vidrák trollkodtak meg egy lánykérést

79-re emelkedett a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

79-re emelkedett a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

Sokkal többet túlóráztathatnak a cégek, ha átmegy Kósáék javaslata

Sokkal többet túlóráztathatnak a cégek, ha átmegy Kósáék javaslata

Gruevszki unokatestvére már nem volt olyan szerencsés, mint a volt macedón kormányfő

Gruevszki unokatestvére már nem volt olyan szerencsés, mint a volt macedón kormányfő

Kínozzák és zaklatják az ellenzékieket Szaúd-Arábiában

Kínozzák és zaklatják az ellenzékieket Szaúd-Arábiában

Mostantól csak egy kérdést tehetnek fel az újságírók Trump sajtótájékoztatóin

Mostantól csak egy kérdést tehetnek fel az újságírók Trump sajtótájékoztatóin