szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak, arra kérve őket, hogy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében - közölte a kormányfő szóvivője.

Szijjártó Péter közölte, hogy a nemzeti ügyek kormánya minden eddigi kormánynál nagyobb és több figyelmet kíván fordítani a nyugdíjasokra és problémáik megoldására. Hozzátette: a kabinet ezt nemcsak szavakban, hanem tettekben vállalja, ezért kérdezi meg a nyugdíjasokat most arról, hogy jelenlegi helyzetükön milyen intézkedések javítanának a legjobban.

A kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásba küldik el, a levél költségeit pedig a Fidesz fizeti, így a párt rendelte meg a levelek legyártását és a postai kézbesítést is. Hozzátette, nagyjából tíz forintba kerül egy küldemény elkészítése. Ezzel összefüggésben megjegyezte, nem akarják követni a szocialista kormányoknak azt a szokását, hogy a választások közeledtével közpénzeket költenek állami intézmények, kormányzati szervek reklámjaira.

Szijjártó Péter szerint a visszaküldött válaszokat értékelni fogják, és ezek alapján fogják alakítani a szociális biztonságot és a nyugdíjasok életkörülményeit befolyásoló intézkedéseket. Hozzátette, szeretnék, ha az idősek világnapjáig, október 1-jéig visszaérkezne annyi levél, amelyből kiderülhetne: hogyan látják a nyugdíjasok a kormány tevékenységét, saját élethelyzetüket, és mit várnak el még a kormánytól.

A szóvivő szerint a kormány elkötelezett abban a célkitűzésben, hogy a nyugdíjak megőrizzék a reálértéküket. Ugyancsak fontos vállalásnak mondta a kormány ígéretét a 40 évnyi szolgálati viszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulásának a lehetőségéről. A kormány itt is tartja az ígéretét a január 1-jei bevezetéssel kapcsolatban - fűzte hozzá.

"Ahhoz képest, hogy a Fidesz állítólag évek óta készen áll a kormányzásra és konkrét, kidolgozott programmal rendelkezik, száz nappal a hatalomra kerülése után ötletbörzére hív hárommillió nyugdíjast" - kommentálta az MSZP részéről Korózs Lajos a miniszterelnök szóvivőjének szerdai bejelentését.

"Szeretném emlékeztetni Orbán Viktort és magyar hangját, Szijjártó Pétert, hogy az Országgyűlés tavaly ősszel egyhangúlag fogadta el a Nemzeti Idősügyi Stratégiát és az ahhoz kapcsolódó konkrét cselekvési tervet" - közölte Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja, aki ajánlja az érintettek figyelmébe a MSZP választási programjának idősekkel foglalkozó fejezetét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Mesterházy pluszpénz ígért a nyugdíjasoknak

Az idősek akár egyheti nyugdíjuknak megfelelő prémiumot is kézhez vehetnek az év végén, amennyiben marad a jelenlegi kormány által folytatott költségvetési politika - mondta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten.

hvg.hu Itthon

Mi történik az öregekkel 2034-ig?

Ma kerül a Parlament elé az Idősügyi Nemzeti Stratégia. A legtöbb szó a nyugdíjakról esik benne, pedig a magány, a gondoskodás és a lehetőségek hiánya is napi probémát jelent az egyre több, a munkaerőpiacról és egyéb közösségekből is kiszoruló idős ember számára.

Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában

Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában

Galgóczi Ágnes: Indokolt lenne rövid időre lezárni a plázákat

Galgóczi Ágnes: Indokolt lenne rövid időre lezárni a plázákat

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás