szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP törvénymódosítást kezdeményezett annak érdekében, hogy a legalább 40 év szolgálati idővel rendelkező munkavállalók nemtől függetlenül jogosulttá váljanak a száz százalékos öregségi nyugdíjra.

A Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő által szerdán benyújtott javaslat azt is rögzíti, hogy a jogosultságot a szolgálati idő számításának megváltoztatása nélkül kaphassák meg azok, akiknek van legalább negyven év szolgálati idejük és a nyugdíj megállapításakor nem állnak biztosítási jogviszonyban, vagyis foglalkoztatási jogviszonyukat legkésőbb a nyugdíj-megállapítás kezdő napjától megszüntetik. 

Idén januárban Navracsics Tibor (Fidesz) jelentette be: a Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - negyvenévnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet.     Augusztusban Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke megerősítette a kormány ezen szándékát, egyúttal jelezte, nincs napirenden, hogy ez a lehetőség a férfiakra is vonatkozzon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Karrier

Sosem mennek nyugdíjba? Ahol a munka álom

Az ötvenes éveikben járó brit munkavállalók fele gondolja úgy, hogy idő előtt biztosan nem megy nyugdíjba. Többségük az extra jövedelem érdekében még nyugdíjas évei alatt is dolgozna - írta internetes oldalán a Telegraph.

MTI Karrier

Elkerülhetetlen a nyugdíjkorhatár emelése Szlovákiában

A demográfiai mutatók miatt elkerülhetetlennek tűnik a nyugdíjkorhatár emelése Szlovákiában - írja az Új Szó című pozsonyi napilap keddi számában. A népszerűtlen lépést, kormányösszetételtől függetlenül, előbb-utóbb meg kell tenni, hiába ígérte az előző kormányfő, Robert Fico, hogy ha ismét hatalomra kerül, nem emelik a nyugdíjkorhatárt.

hvg.hu Vállalkozás

Kik jogosultak öregségi nyugdíjra 2010-ben?

Emelkedik a nyugdíjkorhatár és változik a jogosultak köre. Milyen változásokra kell még 2010-től számítanunk? Részleteket Futó Gábor tb-szakértő és Molnár László nyugdíjszakértő hallhat az Adózóna és Saldo közös konferenciáján.

MTI Karrier

Megszűnik a 65 éves korhoz kötött nyugdíjazás a briteknél

A kormány tervei szerint 2011 októberétől megszűnik Nagy-Britanniában a 65 éves korhoz kötött nyugdíjazás, és a munkavállalók tovább dolgozhatnak, ha szándékukban áll. A jelenlegi gyakorlat szerint az alkalmazottak - akaratuk ellenére is - azonnal nyugdíjazhatóvá váltak, amint betöltötték 65. életévüket.

MTI Itthon

Seres Mária maximalizálná az öregségi nyugdíjat

Seres Mária, a Civil Mozgalom (CM) elnöke szerint pártja legfontosabb feladata a pénzre és hatalomra éhes pártok féken tartása, vagyis a civil nyomásgyakorlás megjelenítése az Országgyűlésben.

hvg.hu Vállalkozás

Átveréssel léptettek be tagokat egy magánnyugdíjpénztárba

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete fogyasztóvédelmi eljárást indított annak érdekében, hogy tisztázza: az egyik magánnyugdíjpénztár átléptetési gyakorlata során megsértette-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény előírásait.

Vállalkozás

Mennyit dolgozhat a rokkantnyugdíjas?

A rokkantnyugdíj melletti munkavégézéssel és a nyugdíj folyósításának leállításával kapcsolatos olvasói kérdésekre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

MTI Gazdaság

A bankadó viheti el a nyugdíjemelést

Ha a költségvetési egyensúly érdekében kivetett bankadó miatt lassul a gazdaság, azt a nyugdíjasok is megsínylik, mivel elmaradhat a nagyobb nyugdíjemelés, így 25-31 milliárd forinttól esnek el jövőre - írta az index.hu pénteken.

MTI Vállalkozás

Magyarország támogatja a nyugdíjreform felülvizsgálatát

Magyarország csatlakozott ahhoz a kilenc uniós ország részvételével indított lengyel kezdeményezéshez, amelyben az Európai Tanács elnökéhez és az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi ügyekért felelős biztosához fordult annak érdekében, hogy a korábban nyugdíjreformot végrehajtó tagállamok reformmal kapcsolatos költségeit az elszámolásokban vegye figyelembe az EU - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

MTI Itthon

Fidesz: a nők negyven év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek

Több tízezer nőt érinthet a kormány azon terve, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők; a férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet - mondta Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Transznemű orvost választott Joe Biden egészségügyiminiszter-helyettesnek

Transznemű orvost választott Joe Biden egészségügyiminiszter-helyettesnek

A Bizottság alelnöke elmondta, adott esetben milyen támogatásokat vonhatnak meg Magyarországtól

A Bizottság alelnöke elmondta, adott esetben milyen támogatásokat vonhatnak meg Magyarországtól