szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyakorlatozó nyomozókutyák buktattak le egy robbanószert gyűjtő férfit Nagycserkeszen; a 32 éves helyi lakost őrizetbe vették.

Gyakorlatozó nyomozókutyák buktattak le egy robbanószert gyűjtő férfit Nagycserkeszen; a 32 éves helyi lakost őrizetbe vették. A gyakorlaton részt vevő kutyák csütörtökön a Nyíregyházával szomszédos település határában egy olyan lakatlan épületnél jeleztek robbanószert, ahová előzőleg kiképzőik nem rejtettek el semmit.

A kutyák jelzésére a rendőrök átkutatták az épületet, és második világháborús tüzérségi lövedékeket és robbanószereket találtak. A készenléti rendőrség tűzszerészei a veszélyes eszközöket a helyszínen megsemmisítették. Az ingatlan tulajdonosát, egy 32 éves nagycserkeszi lakost robbanóanyaggal és robbanószerrel való visszaélés miatt hallgatták ki. Azt vallotta, hogy a háborús eszközöket a földjén találta, eltette őket, de konkrét célja nem volt velük.

A rendőrök lefoglaltak öt KRESZ-táblát is, így közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják. A lakásáról előrekerült számos vadásztrófea és más olyan tárgy is, amelynek eredetét további nyomozás tisztázza. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán