szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több százmillió forint értékű autógyűjtemény „pihen” abban a budapesti mélygarázsban, ahol a sajtóhírek szerint az előzetes letartóztatásban lévő volt erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György autói is parkolnak – tanúsítja ezt az a videó, amit a hvg.hu készített a helyszínen kedd délután.

A hvg.hu videós stábja elment annak a fővárosi a bevásárlóközpontnak a mélygarázsába, ahol az előzetes letartóztatásban lévő volt erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György autóit is parkoltatják. Hunvald mélygarázsban lévő autóiról először a Blikk adott hírt, azt állítva, hogy becslések szerint összesen 120 millió forintot érnek. A valóságban ennél jóval kevesebbet érhetnek a volt polgármester járgányai, viszont a garázsban pihenő „társai” összességében több százmillió forintba kerülhetnek.

A pláza mínusz harmadik emeleti mélygarázsában ugyanis kivétel nélkül nagy értékű autókülönlegességek sorakoznak egymás mellett. Az oldtimer autók és méregdrága sportkocsik (Ferrari, Lotus, Porsche) mellett szinte eltörpültek Hunvald – több millió forintra becsült – járgányai. Az autókülönlegességeket nem őrzik különösebben, leszámítva persze a mélygarázs bejáratánál található őrszolgálatot. A mínusz harmadik szinten még csak kamerákat sem láttunk, ezért is furcsa, hogy néhány autónak tárva-nyitva volt az ajtaja.

Kifelé jövet a portaszolgálatnál érdeklődtünk, kinek vagy kiknek a tulajdonában állnak az autócsodák, de a biztonsági őr – miután megtudta, hogy újságírók vagyunk –, nem akarta elárulni.  Az Origónak sikerült megtudnia, hogy néhány autó – például egy Mustang és egy Jaguar –, amiről a Blikk azt írta, hogy Hunvaldé, valójában a pláza tulajdonosáé.

Szerdán az ominózus pláza (Garay Üzletközpont) sajtóközleményt adott ki, melyben azt írták: a bevásárlóközpont „kulturális programsorozatot” indít november 15-től, melynek első állomása egy veterán autókiállítás lesz az üzletház parkolójában. Így a járműveket bárki ingyen megtekintheti. Ahogy eddig is – tehetnénk hozzá.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Messi és Coutinho sem jön Budapestre a Ferencváros elleni meccsre

Messi és Coutinho sem jön Budapestre a Ferencváros elleni meccsre

Sokat nyerhetnek a járványon, akik digitális pénzügyekben utaznak

Sokat nyerhetnek a járványon, akik digitális pénzügyekben utaznak

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak

Új funkciót kap a Google Térkép, segíthet a helyi vállalkozásoknak