szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nyugati pályaudvart is felújítják és bővítik a következő években a fővárosi elővárosi vasútvonalak és a hozzájuk kapcsolódó pályaudvarok tervezett korszerűsítése során, ennek köszönhetően a menetidő kis mértékben, a késések száma és időtartama jelentős mértékben csökkenhet ezeken a vonalakon - közölte a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. csütörtökön.

A Nyugati-pályaudvaron várhatóan összesen 18 peronos vágányt építenek majd, a vágányok között 55 centiméter magas peronokat alakítanak ki, amelyek a korszerű járművek padlószintjéhez igazodnak. Az új és a felújítandó utasforgalmi létesítményeket akadálymentesítik az utastájékoztatás rendszerét – mind a hangos, mind a látható tájékoztatást – teljes körűen korszerűsítik. A megvalósíthatósági tanulmány már elkészült, jelenleg az engedélyezési tervek készítése folyik. A kiviteli tervek szállításának végső határideje 2012. június eleje, a terveket a VITECO Kft. készíti. A Nyugati pályaudvar személyforgalma mintegy 400 vonat, napi utasforgalma hozzávetőleg 55 ezer.

A Nyugati pályaudvar teljes körű korszerűsítése magában foglalná egyebek mellett a vasúti pálya, a felsővezetékek, a biztosítóberendezés, valamint a távközlési rendszer felújítását is. A beruházás előkészítési munkálatai más projektekkel együtt folynak, ezek előkészítésére a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretén belül összesen mintegy bruttó 4,8 milliárd forint áll rendelkezésre, aminek 15 százaléka hazai forrás, 85 százalékát pedig az európai strukturális alapokból finanszírozzák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

A szaxi három, a szex négy a Nyugatinál - rejtett kamerás videó

„A prostitúció, akárcsak a hajléktalanság, társadalmi probléma, de az utcán van, mindenki látja, ezért rendőrért kiáltanak” – mondja Tóth Béla ezredes, a BRFK bevetési főosztályának vezetője, aki úgy véli, a rendőrök nagy fába vágják a fejszéjüket, amikor megpróbálják megakadályozni, hogy a Nyugati pályaudvar aluljárója naponta ideiglenes türelmi zónává változzon. Videós munkatársunk rejtett kamerával járt a helyszínen