szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elkerülhetetlennek látja a jövő évi csatonadíj-emelést és nem híve a fővárosi cégek tartós összevonásának Atkári János, a főpolgármester tanácsadója - áll a Magyar Narancs csütörtöki számában megjelenő interjúban.

Atkári János, az SZDSZ egykori gazdasági főpolgámester-helyettese, Tarlós István főpolgármester jelenlegi tanácsadója a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő számának adott interjújában kijelentette: az új városvezetés nyakába szakad a csatornadíj-emelés. Szerinte jövő januárban elkerülhetetlen a díjak emelése,  "minden ettől eltérő vélemény komolytalan". "Valamiből fedezni kell az üzemeltetést" – tette hozzá. "Aki eddig nem sejtette, most keserűen megtanulja, hogy sokba kerül a környezetvédelem" – fogalmazott a lapnak.

Azzal kapcsolatban, hogy az új városvezetés egy holdingban centralizálja a fővárosi cégeket, Atkári elmondta: a tartós összevonásnak nem híve, szerinte csupán átmenetileg, néhány évig lenne jó ez a megoldás. "Ha egy helyre gyűjtünk mindent, akkor automatikusan megjelenik és érvényesíti akaratát a szervezet önérdeke. Ha nincs önérdeke, nem jól működik. Ha van, akkor nem feltétlenül az önkormányzat javára válik" – fejtette ki.

A nem titkoltan privatizációpárti Atkári a lapnak arra a kérdésére, hogy helyeselné-e a Fővárosi Vízművek magánkézből való visszavételét, azt válaszolta: "meg lehet csinálni". "Csak akkor támogatom" - tette hozzá -, "ha utána a főváros rendesen privatizálja a céget, az eredeti kompromisszumok nélkül". "Privatizálni kell, a hangsúly a hogyanon van. Visszavenni pedig csakis jogszerűen lehet” – fejtette ki. Szerinte a fővárosnak nincs esélye arra, hogy az „"ismételt privatizáció szándéka nélkül 'békésen váljon', visszavásárolva a részét".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Atkári: „ideje megijedni a BKV-val kapcsolatban”

„Igen válságos képet mutatnak” a főváros pénzügyeire vonatkozó átadási-átvételi adatok, de legalább fél vagy egy év szükséges ahhoz, hogy „kialakuljon egy tiszta kép” Budapest finanszírozási kockázatairól – mondta az m1 Ma reggel című műsorában Atkári János, Demszky Gábor egykori pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettese, aki most Tarlós István főtanácsadójaként tér vissza a városházára.

Itthon

Tarlós Atkáriról: „maradéktalanul becsületes és kiváló szakember”

Állami beavatkozást szeretne a főváros pénzügyi helyzetének rendezésére Tarlós István főpolgármester, aki az Állami Számvevőszéktől is vizsgálatot kér Budapest pénzügyi helyzetéről. Többek közt ez derült ki Tarlós szerdai, a fővárosi Városháza egyik, három magyar zászlóval kifejezetten a sajtótájékoztató tiszteletére föllobogózott helyiségében tartott sajtótájékoztatóján. Kiderült: a négyes metró első szakaszát legkorábban 2014-ben adják át, a Fővárosi Közgyűlésnek pedig nyolc bizottsága lesz. Ötöt a Fidesz-KDNP, kettőt az MSZP, egyet-egyet az LMP és a Jobbik fog elnökölni.

MTI Itthon

Atkári: elkerülhetetlenek a megszorítások a fővárosban

Elkerülhetetlenek a megszorítások a fővárosban - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Atkári János, aki egy évtizeden át irányította Budapest pénzügyeit és Tarlós István független tanácsadójaként tér vissza a városházára.

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

3 milliárd forintot adott egy amerikai múzeumra a kormány

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük