szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A város polgármestere a Független Hírügynökségnek úgy fogalmazott, a lakosságot nem érték váratlanul a történtek, tudták, hogy az adósságok miatt lekapcsolhatják a közvilágítást. Este 6 órakor a képviselőtestületi ülés is lesz ez ügyben.

Mint ismert, a Tivi Kft. dolgozói azért szedték ki az utcai lámpák égőit a városban, mert a korábbi felújítások elvégzése után nem kapták meg a pénzüket. Energiatakarékossá alakították ugyanis a közvilágítást, a megspórolt pénzből kellett volna kifizetnie őket a városnak. Szerda este már kétszer akkora területen nem égtek az utcai lámpák, mint egy nappal korábban. Tétényi Éva szerint ezt a helyzet csütörtökre sem változott, annyit azonban sikerült elérni, hogy a lakosság figyelőszolgálatot szervezett. Ők pontos tájékoztatást adnak arról, hogy hol égnek a lámpák és hol nem. A polgármester hangsúlyozta: az iskoláknál, kórházaknál továbbra is van világítás.

A polgármester szerint a lakosságot nem érték váratlanul a történtek, tudták, hogy az adósságok miatt lekapcsolhatják a közvilágítást. Tétényi Éva elmondta, hogy a gáz-illetve telefonszolgáltatás is veszélybe kerülhet, de dolgoznak azon, hogy ezt megelőzzék.

Tétényi Éva korábban arról tájékoztatott, hogy kedden 80 millió forintot utaltak át a cégnek. Azt, hogy a szóban forgó összeg azóta megérkezett-e a kft-hez, továbbra sem tudják.

A megyei védelmi bizottság délután 3 órakor ül össze, hogy megtárgyalják, milyen módszerrel lehetne orvosolni a helyzetet, illetve döntenek arról, hogy kihirdetik-e a veszélyhelyzetet. Csütörtökön este 6 órakor a képviselőtestület is ülést tart ez ügyben.

Léber Gabriella, a Komárom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy az érintett területeken - a polgárőrséggel és a városőrséggel közösen - folyamatosan járőröztek, rendkívüli esemény nem törént.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Brexit a gyakorlatban: üres polcok az északír szupermarketekben

Brexit a gyakorlatban: üres polcok az északír szupermarketekben

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek

Kétszázmillió előfizetője van már a Netflixnek