szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A katasztrófa következményeinek elhárításán összesen több mint kétezren dolgoztak a katonák közül. A vörösiszap sújtotta térségben végzett munkájukért tüntettek ki pénteken katonákat Győrben.

Hende Csaba honvédelmi miniszter 13 alakulat 300 katonájának nyújtotta át a nemrég alapított Katasztrófa-elhárításért Szolgálati Jel elismeréseket.

A győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 255 katonája egy hónapig dolgozott a vörösiszap okozta károk elhárításán. Az ezred 34 technikai eszközzel segítette a munkálatokat. A katasztrófa sújtotta térségben összesen több mint kétezren teljesítettek szolgálatot, a katonák egyebek mellett részt vettek az iszap feltakarításában és elszállításában, valamint ők építettek új hidat Kolontárra, mert a régit elvitte az iszapáradat.

A honvédség jövőre 22 milliárd forinttal kap többet, ami azt jelenti, hogy kilencszázzal több katonát tudnak alkalmazni - mondta Hende Csaba. 2011-ben a számítógépes rendszerek biztonságosabbá tételére 200 millió forint jut.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
iPhone-ról Androidra vált? A WhatsAppját egy az egyben átviheti

iPhone-ról Androidra vált? A WhatsAppját egy az egyben átviheti

Foci-Eb: Olaszország negyedházat mert bevállalni a római Olimpiai Stadionban

Foci-Eb: Olaszország negyedházat mert bevállalni a római Olimpiai Stadionban

Miért van éppen ma Johannes Gutenberg a Google főoldalán?

Miért van éppen ma Johannes Gutenberg a Google főoldalán?