szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

Csókay László ifjúságvédelmi alosztályvezető a Blikknek elmondta, Hunka Dominik tragikus halálesete után átvizsgálták az intézményeket, és lesújtó eredménnyel szembesültek.

A Főpolgármesteri Hivatal gyermek- és ifjúságvédelmi osztályához tartozó 29 intézményében és azok száz különböző társintézményében kivétel nélkül találtak balesetre veszélyes bútorokat és egyéb hiányosságokat – mondta el az illetékes, s hozzátette, a legtöbb hibát azonnal kijavították, de vannak olyan veszélyforrások, amelyeket egyelőre csak jegyzőkönyveztek, s az elhárítás a közeljövőben történik meg.

Mint megírtuk, november 19-én a kora délutáni órákban a Cseppkő Utcai Gyermekotthonban egy nevelő felügyelet nélkül hagyott hat kiskorú gyermeket, míg egy másik helyiségben hetedik társukkal foglalkozott. Eközben a három éves Hunka Dominik lánytestvérével a lakrészükben le akart venni egy mesekönyvet a szekrény tetejéről, amikor az ráborult. Az orvosok szerint a kisfiú nagyjából 10-15 percig lehetett oxigénhiányos állapotban. Az agyhalál beállt nála, öt nappal később lekapcsolták a lélegeztetőgépről.

Mint megtudtuk, a fenntartónak, vagyis a Főpolgármesteri Hivatalnak az elmúlt években egyetlen komoly balesetről sem számoltak be az intézmények, bár az elhunyt kisfiú szülei más információkat kaptak.

Nem hibázott a nevelő Dominik halálakor
Lekapcsolták a gépekről Dominikot – A gyerekek több olyan esetről meséltek, amikor kisebb-nagyobb balesetek miatt kórházba kellett vinni gondozottakat. Ilyen előfordulhat, de ahol meghal egy gyermek, ott felmerül a kérdés, vajon a többi eset nem emberi mulasztás miatt történt-e – mondta Hunka Zsolt, a gyászoló apa. Erre reagálva Csókay László azt közölte, megvizsgálják a korábbi eseteket, és ha voltak ilyenek, komoly szankciókra számíthatnak az intézmények.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A MÁV a járvány előtti utasforgalomra számít a nyáron a Balatonnál

A MÁV a járvány előtti utasforgalomra számít a nyáron a Balatonnál

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában

WHO: Új vírusmutáció jelent meg Indiában, a fertőzések száma azóta nő

WHO: Új vírusmutáció jelent meg Indiában, a fertőzések száma azóta nő