szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Egy volt ápolónő azt állítja: a betegeket nem különítik el megfelelően a kórházban. Ezt a munkatársak már többször is jelezték a kórháznak, mindhiába.

Nem a keddi volt az első eset, hogy egy pszichiátrián kezelt beteg rátámadt egy másikra a Nyírő Gyula kórházban. Egy volt ápolónő pénteken az RTL Híradónak azt mondta, a támadások mindennaposak, hol ápolók, hol betegek sérülnek meg. Az ápolónő a gyilkosság napján mondott fel a kórházban.

A támadások állítása szerint azért történnek, mert a betegeket nem különítik el megfelelően egymástól. A pszichiátrián dolgozó nő jól ismerte azt a beteget is, aki a gyanú szerint kedd este megölte szobatársát. Mint mondta, egy régóta kezelt betegről van szó, aki korábban is agresszívan viselkedett.

Az ápolónő szerint nem lenne szabad az idős, memóriazavarokkal küzdő betegeket drogos és agresszív kezeltek mellé fektetni. Azt mondta, ezt már többször is jelezték a kórháznak, de semmi sem történt.

Skizofrén ölt depresszióst?

Az ápolónő beszámolója szerint korábban egy skizofrén kezelt támadt neki egy másik, ártalmatlan betegnek, akit előtte vittek be depresszióval. A megtámadott beteg egy héttel később meghalt, de azok az ápolók is megsérültek, akik lefogták a dühöngő férfit.

A nővér szerint a kórházban mindennaposak a hasonló esetek, és az ápolóknak kevés lehetőségük van a dühöngők megfékezésére.

Az üggyel kapcsolatban az RTL Híradó kereste a Nyírő Gyula kórházat is, de pénteken senkit sem sikerült elérniük.

A gyilkossággal gyanúsított fiatalembert már átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol szigorú feltételek mellett őrzik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!