szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a nőnek a büntetését, akit korábban öt év letöltendő börtönbüntetéssel sújtottak, mert megölte újszülött gyermekét 2008-ban Dunaföldváron.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Tolna Megyei Bíróság határozatát és a huszonegy éves vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a szolnoki illetőségű nő 2007 végén esett teherbe. A gyermeket nem akarta, de már volt abortusza és egy újabb terhességmegszakítás következményeitől tartva úgy döntött: megszüli a kisbabát. Terhességét a háziorvosa megállapította, nőgyógyászati vizsgálatra előjegyezte a nőt, a vádlott azonban sem nőgyógyászt, sem terhességgondozót nem keresett fel.

A kismama 2008. augusztus 19-én Dunaföldvárra utazott egyik férfi ismerőséhez és családjához. Két nappal később megkezdődtek a szülési fájdalmai, görcsökre panaszkodott, ezért ismerősei orvost akartak hívni hozzá, de ezt a nő visszautasította. Másnap, amikor egyedül maradt a lakásban, egészséges lánygyermeknek adott életet, akit egy paplanhuzatba csavart és ágytakarót rakott rá úgy, hogy elfedje a gyermek arcát. Ezután a mosdóba ment.

Az ágyon hagyott, de életjeleket már nem adó gyermeket a hazatérő vendéglátók fedezték fel és értesítették a mentőket, akik az újszülöttet megpróbálták, ám nem tudták újraéleszteni.

Az anya ellen eljárást indított a rendőrség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden korábbinál nehezebb tárgyalások jöhetnek a 2021-es minimálbérekről

Minden korábbinál nehezebb tárgyalások jöhetnek a 2021-es minimálbérekről

A jövő focijának nem barátja a kopasz fejbőr

A jövő focijának nem barátja a kopasz fejbőr

Jövő tavaszig meghosszabbították a szükségállapotot Spanyolországban

Jövő tavaszig meghosszabbították a szükségállapotot Spanyolországban