szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség nem kapott bejelentést arról, hogy a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak gyűjtött nagy értékű adományok tűntek volna el - mondta szerdán Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője.

A rendőrség ilyen, vagy ehhez hasonló bűncselekmények ügyében nem nyomoz, nem folytat semmilyen eljárást - mondta Timár. Gőgös Zoltán szocialista képviselő szerdán tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, mert "a katasztrófa által sújtott térségében olyan hírek terjedtek el, hogy a rendőrség nyomozást indított bizonyos nagy értékű adományok eltűnése miatt".

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: rossz lenne, ha ilyen hírek vagy álhírek mérgeznék a közéletet a térségben. Hozzátette, hogy a miniszternek 15 napja van a válaszadásra, de reméli, hogy ez hamarabb meg fog történni, mert - mint mondta - nem lenne jó, ha az adományok szétosztása közben "ilyen félreértelmezhető hírek" terjednének el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!