szerző:
hvg.hu

A rendőrségen tett vallomásában határozottan tagadta, hogy késelés nyomát látta volna a West-Balkánban életét vesztett egyik lány holttestén az a fiú, aki a Frizbi felvételén nyilatkozva éppen erről számolt be – tudta meg a hvg.hu. A rendőrség megerősítette információnkat.

A napokban több újság is arról írt, hogy a TV2 Frizbi műsorának vendége volt a West-Balkánban január 15-én, szombaton éjjel történt tragédia egyik szemtanúja. A fiú a felvételen az estére visszaemlékezve elmesélte, hogy mivel nagyon nehezen tudtak a szórakozóhelyen közlekedni, biztonsági őrnek adta ki magát.
 
Mint Hajdú Péternek elmondta, megpróbálta az embereket felfelé irányítani. Ekkor szóltak neki, hogy emberek kerültek a földre. „Három embert láttam a földön feküdni, két lányt és egy fiút, a fiút felsegítettem. A két lány közül az egyiken pedig valaki taposott, aki kétszeri felszólításra sem ment arrébb.” Ez a lány volt a 17 éves Kinga. Tamás – mint közölte – a fiatalembert lelökte a lányról, ezek után pedig megpróbált neki segíteni.  Visszaemlékezése szerint amint a lány közelébe ért, érzékelte, hogy se pulzusa, se légzése nincsen, a szeme pedig félig nyitva volt.

Egy férfi segítségével kivitték a szórakozóhelyről a lányt, akinek az arca, szája és az orra sérült volt. Ezeken kívül – mint Tamás a felvételen állította – Kinga testének bal oldalán egy körülbelül tíz centiméteres vágást látott.

Igen ám, de abban a vallomásában nem szerepelt a késelés nyoma, amit a történtek után a Budapesti Rendőr-főkapitányságon megtett – tudta meg a hvg.hu. A nyilatkozatnak a sajtóban megjelent ezen részletére pedig felfigyeltek a nyomozók is, és Tamást – információink szerint – ismételten kihallgatták a rendőrségen. Ott viszont határozottan kijelentette, hogy nem látott a lányon késelés nyomot, a sajtó forgatta ki a szavait. A hvg.hu információját a rendőrség megerősítette.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

A West Balkán Kft. nem volt érdekelt a jegyeladásban

A West Balkán Kft. bérbe adta a helyszínt a Noise Night Life független szervezőnek, fix áron, így a legkevésbé sem volt érdekelt a jegyeladásban - közölte a Nyugati téri szórakozóhely üzemeltetője vasárnap este. A kft. vezetősége "mély megrendüléssel" értesült a szombati rendezvényen történt tragédiáról, és őszinte részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak, barátainak, ismerőseinek.

MTI Itthon

Diszkótragédia: legfeljebb 300 ember mehetett volna be a West-Balkánba

Megbocsáthatatlan hibát követett el a West-Balkán szórakozóhely üzemeltetője azzal, hogy nem jelentette be a szombati nagyszabású rendezvényt; a szórakozóhely nyilvántartásba vételi dokumentuma szerint legfeljebb háromszáz embert engedhettek volna be - közölte Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP) terézvárosi polgármester vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Aggasztó adatok: Hollandiából jön a sok pedofil tartalom

Aggasztó adatok: Hollandiából jön a sok pedofil tartalom

Két pártot nem enged indulni az NVB az EP-választáson

Két pártot nem enged indulni az NVB az EP-választáson

Nem engedték fel a repülőre a roma házaspárt, pedig rendben voltak a papírjaik

Nem engedték fel a repülőre a roma házaspárt, pedig rendben voltak a papírjaik

Elmagyarázta az Opera, honnan szerezték a brazil nő fotóját

Elmagyarázta az Opera, honnan szerezték a brazil nő fotóját

Babosék már negyeddöntősök Isztambulban

Babosék már negyeddöntősök Isztambulban

Nagyon fontos csatát nyert meg a TikTok

Nagyon fontos csatát nyert meg a TikTok