szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Illegálisan tartott fegyverekre és lőszerre bukkantak a rendőrök egy 67 éves homokterenyei férfi lakásán - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, Salgótarjánban. Némedi Gábor elmondta, hogy a lefoglalt arzenál több mint háromszáz darabból áll.

A büntetlen előéletű férfi nem követett el bűncselekményt a fegyverekkel, amelyeket gyerekkora óta gyűjt, de kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat - közölte a bűnügyi igazgató. A lefoglalt fegyverek között vannak második világháborús aknavető gránátok és légvédelmi tüzérségi lőszerek is. Utóbbiakat a tűzszerész szolgálat szállította el, illetve semmisítette meg. A férfi ellen visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal bűntette miatt indítottak eljárást.

Nógrád megyében két hónap alatt már másodszor foglalt le illegálisan tartott fegyvereket a rendőrség. Decemberben öt, ugyancsak büntetlen előéletű, Salgótarjánban és a város környékén élő férfit vettek őrizetbe, akik illegálisan végeztek ásatásokat fémkeresővel a második világháborús harci cselekmények helyszínein. Náluk 14 puskát, kilenc pisztolyt, több mint 1800 különböző kaliberű lőszert, másfél kilogramm lőport, négy robbanóképes aknavető gránátot, valamint detonátorral felszerelt kézigránátot foglaltak le.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett