szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Januárban kérték, hogy a miniszterelnök tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a fideszes irányítású megye kapja meg a működéséhez szükséges pénzt a kormánytól. Kérésükre azóta sem kaptak választ.

A Pest megyei közgyűlés azonnali összehívását kezdeményezi a testület MSZP-frakciója annak kapcsán, hogy a megyeháza jelentős tartozása miatt a szolgáltató csütörtökön felfüggesztette a közétkeztetést 18, megyei fenntartású középiskolában.

A szocialista frakció az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztet rá, hogy januárban kérték: a miniszterelnök tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a fideszes irányítású megye kapja meg a működéséhez szükséges pénzt a kormánytól. Kérésükre azóta sem kaptak választ.

Az MSZP-frakció kezdeményezi a megyei közgyűlés azonnali összehívását, egyúttal kéri a Fidesz-frakciót: érje el, hogy a miniszterelnök jelenlétében tárgyaljanak a megye csődhelyzetéről - áll a közleményben. A megyeháza csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy a szolgáltató felfüggesztette a közétkeztetést tizennyolc, Pest megyei fenntartású középfokú oktatási intézményben, mert az önkormányzat nem tudta maradéktalanul kiegyenlíteni tartozását. Az intézkedés 2872 diákot érint.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Terrorizmus vádjával áll bíróság előtt a Hotel Ruanda elrabolt hőse

Terrorizmus vádjával áll bíróság előtt a Hotel Ruanda elrabolt hőse

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát