szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

Naiv elképzelésnek tartja Tarlós tévéjét Zsolt Péter médiaszociológus.

Hiába van csődben a főváros, Tarlós István nem mond le arról, hogy saját tévét indítson. Pedig médiaszakértők szerint a televíziózás rendkívül kockázatos és drága mulatság - írja a Blikk.

Tarlós már a választási kampányában kacérkodott a tévézéssel. Programjában egy a 70-es, 80-as évek hangulatát idéző műsorstruktúrával rukkolt elő. Budapest kulturális életéről tájékoztatna az adófizetők pénzén, művészeti, közművelődési programokat készítene nézőinek. Gyermek- és ifjúsági műsorokkal szórakoztatná a fiatalokat, az idősebb korosztálynak fővárosi témájú tévéfilmeket vetítene, budapesti tévésorozatokra cserélve a brazil szappanoperákat - számol be a Blikk.

Naiv elképzelésnek tartja Tarlós tévéjét Zsolt Péter médiaszociológus. "Nem hinném, hogy sikeres lehet egy ilyen vállalkozás, hiszen egyszerre akar szórakoztató és szolgáltató lenni. Ám a közszolgálati tévé ugyanerre sokkal több pénzt fordíthat, a kereskedelmi tévék pedig minden bizonnyal profibbak szórakoztatásban" – vélekedett a szakember. Zsolt Péter szerint „horror" összegből lehetne megvalósítani a budapesti tévét.

"Az ilyen általános profilú tévécsatornák a legdrágábbak" – értett egyet egy neve elhallgatását kérő médiaszakember, aki szerint ha valamennyi fent említett műsort saját gyártásban készítené el az induló tévé, a költségek a 4-5 milliárd forintot is elérhetik. "Ha viszont ehelyett informatív műsorokat készítenek városházi ügyekről, vagy például a Moszkva tér helyzetéről, évi 1 milliárdból is meg lehet úszni a dolgot" – jegyezte meg a szakértő.

Azt senki sem tudja megmondani, vajon hányan néznék Tarlós tévéjét, hiszen még az önkormányzati televíziót fenntartó kerületeknek sincs fogalmuk a nézőszámról, mert nem mérik a nézettséget. Ennek ellenére tolják bele a tíz-, sőt százmilliókat. Legtöbbet, 120 millió forintot a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat költ saját műsorra. Ezzel szemben Kőbánya már 9 millió forintból letudja a feladatot - írja a lap.

A Blikk szerette volna megtudni a fővárosi önkormányzattól, mennyit szánnának a budapesti tévére, miért ragaszkodnak a saját csatornához, és mikortól szórakoztatják a budapestieket, de a sajtóiroda annyit közölt, minderről korai beszélni. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották

Mihalec Gábor párterapeuta: A kommunikáció a kulcs

Mihalec Gábor párterapeuta: A kommunikáció a kulcs