szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

"Amennyi mocskot, gyűlöletet, felhalmozódott piszkot most egyesek minden kritika nélkül kiengednek magukból, az kellemetlen az egész társadalomra nézve" - mondta a plébánosbotránnyal kapcsolatban a Szeged-Csanádi katolikus megyéspüspök.

Sem pedofíliáról, sem bűncselekményről, sem törvénysértésről nincs szó, ennek még a gyanúja sem merült fel - mondta az oroscafe.hu kérdésére a Rómából hazatérő Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi katolikus megyéspüspök a kedden kirobbant orosházi plébánosbotránnyal kapcsolatban.

Azt maga az egyházmegye sajtóosztálya és utóbb Kiss-Rigó László megyéspüspök is elismerte, hogy vizsgálat folyik Fazakas Attila orosházi plébános ügyében, akit a korábban az egyház belső törvényei alapján felfüggesztett megbízatásából a püspök. A hírek arról szóltak, hogy a plébánosnak azért kellett távoznia a Békés megyei városból, mert állítólag egy fiatalkorú lánnyal szexuális kapcsolatot létesített. Ezt nem erősítette meg és nem is cáfolta Kiss-Rigó, mint fogalmazott, ezzel meg kell várni a belső vizsgálat eredményét.

Ugyanakkor a püspök cáfolta, hogy az ügyhöz egy másik, Orosházán működő egyháznak köze lehet. Másrészt kifejtette, hogy "amennyi mocskot, gyűlöletet, felhalmozódott piszkot most egyesek minden kritika nélkül kiengednek magukból, az kellemetlen az egész társadalomra nézve." Kiss-Rigó László jelezte, az ügyben, ha szükséges, megteszik a jogi lépéseket. Az érintett Fazakas Attila a sajtó számára elérhetetlen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!