szerző:
InfoRádió

A főváros elsősorban a kötöttpályás közlekedés fejlesztését támogatja. Tarlós István az InfoRádióban azt mondta, 1100 új busz megvásárlására nincs esély.

A főváros a kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése mellett tette le a voksát, egyértelmű prioritást akarnak adni ennek a közúti fejlesztésével szemben - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában a főpolgármester.

Tarlós István kiemelte: 120 milliárd forintos projekt készült villamos- és trolibuszfejlesztésre, és meggyőződése, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatja ezt. Emellett pozitív híreket kapott az 1-es villamos Lágymányosi hídon való átvezetésének támogatásáról, valamint a budai fonódóvillamos-projekt kapcsán a 17-es villamos pályáját is felújítják. Fel fog épülni a budai fonódóvillamos alsó ága is, ami lehetővé teszi, hogy Észak-Budáról délre átszállás nélkül el lehessen jutni - fejtette ki.

Ha lesz mód új buszok vásárlására, akkor erre is sor kerül, de 1100 új jármű megvételére nincs esély - mondta a főpolgármester.

Tarlós István szerint a közlekedés Budapesten olyan állapotban van, hogy a fejlődés gátjává vált. A BKV adósságállomány továbbra is komoly, akkora, hogy azt eltüntetni kormányzati segítséggel is nehéz - tette hozzá. A kormány nyártól átvállalja a cég közvetlen adósságállományát, ami legutóbb 77 milliárd volt, de folymatosan változik, ám a belső adósságállomány problémáját ez nem oldja meg, ami 800 milliárdot jelent - közölte.

A főpolgármester kiemelte: a személyszállítási törvény elfogadása után bizonyos jogosítványokat elvonnak a BKV-tól, és áttelepítik azokat a Budapesti Közlekedési Központba. Ez megváltoztatja a cég struktúráját, elválnak a megrendelői, a végrehajtói és az ellenőrző szerepek. Javítani fog a BKV lehetőségein a funkciók, a feladatok és a személyi állomány egy részének BKK-ba való átemelése - fejtette ki.

Nem lehet észlelni, hogy történt volna valami a közlekedési lámpák ésszerűbb összehangolása ügyében - mondta Tarlós István, aki szerint dolgoznak ezen, de lassú a munka, ezért éppen a múlt héten ordítozott valakivel. Hangsúlyozta: szeptemberig be kell fejezni a lámpák összehangolását, meg kell jelenniük a zöldhullámoknak, de a munkát lassítja, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak jóvá kell hagynia azt.

Tarlós István beszélt arról is, hogy készül a főváros megújulóenergia-hasznosítási koncepciója. Ezen a területen 2010 előtt nem történt semmi, a szakemberek elkezdtek dolgozni, és egy éven belül lehet az elméleti eredményeket várni - tette hozzá.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megvan a TV2 új vezérigazgatója

Megvan a TV2 új vezérigazgatója

Ezért is eszünk annyit az ünnepekkor, mintha nem lenne holnap

Ezért is eszünk annyit az ünnepekkor, mintha nem lenne holnap

Mégsem szűnik meg az ExperiDance

Mégsem szűnik meg az ExperiDance

Kiutasították Izraelből a Human Rights Watch helyi vezetőjét

Kiutasították Izraelből a Human Rights Watch helyi vezetőjét

Háromezer embert rúgnak ki a Volkswagentől Szlovákiában

Háromezer embert rúgnak ki a Volkswagentől Szlovákiában

A honvédelmi miniszter elégedett az adósságrekorder Honvédkórház vezetőjével

A honvédelmi miniszter elégedett az adósságrekorder Honvédkórház vezetőjével