szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másodfokon is pert nyer a Hír Tv "drogügye" miatt indított büntetőperben Helmeczy László. A Fővárosi Bíróság (FB) helybenhagyta a tavaly novemberi ítéletet. Akkor Helmeczyt bűncselekmény hiányában mentették fel - írja a Népszava.

A pert Helmeczy ellen rágalmazás miatt Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos riporter indította hat, a botrány 2008-as kirobbanása utáni sajtónyilatkozat miatt. Az FB szerint "semmilyen néven nevezendő valóságtartalma" nem volt azoknak a kijelentéseknek, amelyek szerint az ügyvéd "bármilyen módon közreműködött volna jobboldali ellenzéki újságírók kábítószeres ügybe keverésében".

A Hír Tv-s "drogügy" 2008 nyarán robbant ki. A történet szerint a Hír Tv Célpont című műsorának riporterei, Krakkó Ákos (jelenleg Fidesz-szóvivő) és Kisberk Szabolcs kocsijában kokaint találtak. A kocsiba csempészett, utóbb sütőpornak bizonyult porral kapcsolatban ez után kusza nyilatkozatháború bontakozott ki, és különféle hangfelvételek kerültek elő.

Ezekből az a történet bontakozott ki, hogy egyfelől Helmeczy László ügyvéd és Tóth Viktor, Veres János akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke találták ki, hogy kábítószert csempésznek a Hír Tv-s riporterek kocsijába, bosszúból a Célpont című műsor "támadásaiért". Az ügylettel Baráth Miklós dorgdílert bízták meg. Másfelől ugyanez a férfi működött közre abban is, hogy sütőpor kerüljön a kocsiba, ezzel bizonyítva a Hír Tv-sek ellen tervezett lejárató akciót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Csak rámutatnak az anyajegyre ezzel a kütyüvel, és megmondja, bőrrákról van-e szó

Csak rámutatnak az anyajegyre ezzel a kütyüvel, és megmondja, bőrrákról van-e szó

Elektromos családi furgonnal jön ki a Mercedes

Elektromos családi furgonnal jön ki a Mercedes