szerző:
Hírszerző
Tetszett a cikk?

A BKK és a Google együttműködésének köszönhetően szerdán Budapesten is elindította a Transit szolgáltatását a Google keresőcég. A szolgáltatás a Google Maps-be épült bele, a megállók helye, a legközelebbi tömegközlekedési eszközök is kikereshetők - írja a BKV-figyelő blog.

Az eddig használt program sok bosszússágot okozott a felhasználóknak, akik a BKV internetes oldalán próbálták megtudni, hogyan jutnak el tömegközlekedéssel legegyszerűbben úti céljukhoz. A Budapesti Közlekedési Központ most a világ legnagyobb internetes cégére, a Google-ra bízta egy új program fejlesztését - írta keddi számában a Blikk. Ennek lényege, hogy hamarosan egy New York-i és egy budapesti lakos is ugyanazon az internetes felületen, a transit.google.com-on tudja megnézni, hogyan juthat el legegyszerűbben a város egyik pontjából a másikba.

Budapest és a Google üzleti kapcsolata nem teljesen új. A Blikk információi szerint a BKV már két évvel ezelőtt szerződött velük, ennek ellenére a BKV saját szoftver fejlesztésében fogott, ez volt az utazástervező.  Az Index korábban úgy értesült, a BKV 12 millió forintot fizetet ki első részletként a fejlesztésre, amelyről nem sokkal később kiderült, kétséges, hogy megérte-e az árát. Hiába írta be a felhasználó a keresőbe például a Klinikák vagy a Ferenc körút metórállomást, a program nem ismerte fel. A Liszt Ferenc reptér 1-es és 2-es terminálja közti útvonalra pedig azt javasolta a program, hogy gyalogoljunk a kifutópályán, noha a BKV 200-as busza mindkét helyen megáll. A BKV az elmúlt egy évben javítgatta a hibákat, foltozgatta a rendszert, de az sosem működött olajozottan.

A napilap szerette volna megtudni a BKV-tól, miért fejlesztettek saját szoftvert, ha már leszerződtek a Google-lal, mennyit fizettek ki mindösszesen a saját programra. Arra is választ vártak, hogy mi lesz a sorsa a BKV utazástervezőjének és mennyire tarják használhatónak a szoftvert. A BKK azonban mindössze annyit közölt, hogy "a kérdésekben foglalt előfeltételezések nem helytállóak" és azokra egy későbbi sajtótájékoztatón válaszolnak.

Google Maps frissített címekkel
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felszállt az ausztrálok pilóta nélküli gépe, ami pajzsként védhet más repülőket

Felszállt az ausztrálok pilóta nélküli gépe, ami pajzsként védhet más repülőket

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői

Novák: Függetlenként folytatják a munkát a Fidesz EP-képviselői

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el