szerző:
MTI

"Nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek" - így kommentálta a Fidesz frakcióvezető-helyettese keddi közleményében a Balázs József fideszes parlamenti képviselő és Juhász Oszkár gyöngyöspatai jobbikos polgármester közötti telefonbeszélgetés ügyét.

"A Fidesznél azt valljuk, hogy nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek. A jövőben Juhász Oszkár is bizonyíthat. A Jobbik frissen megválasztott gyöngyöspatai polgármesterjelöltjének (...) most megadatott a lehetőség, hogy bebizonyítsa, a cigányozáson és zsidózáson kívül más válaszok is adhatóak az ország, esetében egy helyi közösség problémáira" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Gulyás Gergely.

A kormánypárti frakcióvezető-helyettes szerint "a Jobbik és az általa Gyöngyöspatára vezényelt 'polgárőrség' eddig csak indulatokat korbácsolt a településen" csakúgy, mint "a helyi eseményeket fel- és kihasználó LMP is". Úgy látszik, a Jobbik és az LMP rövid időn belül immáron sokadszor talált egymásra - vélekedett a politikus.

A Fidesz azt szeretné - folytatta -, hogy az új gyöngyöspatai polgármester a település problémáit valóban kezelni tudja, "függetlenítve magát pártja szélsőséges ötleteitől". Ha Juhász Oszkár "a Jobbik cigányozásra és zsidózásra korlátozódó politikáján túl is tenni akar Gyöngyöspatáért", abban a térség fideszes országgyűlési képviselője feltétlen segítségére lesz - zárta kommünikéjét Gulyás Gergely.

A Jobbik kedden lemondásra szólította fel Balázs József fideszes képviselőt, az ellenzéki párt szerint ugyanis a Heves megyei politikus fenyegetőzött, zsarolt, visszaélt hatalmával. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján lejátszott egy telefonbeszélgetést, amely közlése szerint Juhász Oszkár és Balázs József között zajlott a múlt héten.

A felvételen - a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között - egyebek mellett az hallható, hogy "forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt, ezt vedd tudomásul".

Juhász Oszkár felvetette, hogy a szintén jobbikos vezetésű Tiszavasvári hat beadott pályázatból hatot elnyert, majd erre hivatkozva azt kérdezte, hogy ha Gyöngyöspatának jobbikos lesz a polgármestere, akkor ez ott nem működhet-e. Balázs József nemmel válaszolt. Juhász Oszkár azt is mondta, több környékbeli független polgármester panaszkodott arra, hogy ha nem működnek együtt Balázs Józseffel úgy, ahogyan ő azt elvárja, "akkor nem lesz úgy fejlesztési pénz". A felvételen erre az a válasz hallható, hogy "így van", "a sikernek a záloga az együttműködés".

A nap folyamán az LMP is úgy vélekedett, hogy Balázs József méltatlanná vált a képviselői mandátumra, ha nem tudja hitelt érdemlően cáfolni a telefonbeszélgetés során elhangzott állításait. Juhász Oszkár a Jobbik-elnökkel, Vona Gáborral közös hétfői budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy Balázs József, a térség fideszes országgyűlési képviselője telefonon azzal fenyegette meg őt, hogy Gyöngyöspata nem fog pályázati pénzeket nyerni a Jobbik vezetése alatt.

Balázs József az MTI-nek nyilatkozva aznap visszautasította, hogy megfenyegette volna a jobbikos Juhász Oszkárt. Kifejtette: az elmúlt napokban Juhász a Jobbik polgármesterjelöltjeként felhívta őt, és arra kérte, hogy vegyen részt a választási kampánygyűlésén. Erre - mint felidézte - nemmel válaszolt, emlékeztetve a jobbikos indulót, hogy a Fidesznek nincs polgármesterjelöltje a településen. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy az időközi választás után országgyűlési képviselőként azzal kíván együtt dolgozni, akinek bizalmat szavaznak a gyöngyöspataiak. Fenyegetés nem történt - jelentette ki. Az MTI-nek kedden nem sikerült elérnie Balázs Józsefet.

Gyöngyöspatán a több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott vasárnapi időközi voksoláson a Jobbik helyi csoportjának vezetője, Juhász Oszkár a szavazatok 33,8 százalékával győzött. A második helyen a település jelenlegi alpolgármestere, a függetlenként induló Matalik Ferencné végzett (26 százalék). Eszes Tamás, a Véderő elnevezésű szervezet vezetője a negyedik lett (10,5 százalék).

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai előzőleg március elejétől két héten át járőröztek a Heves megyei településen, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Megkezte munkáját a gyöngyöspatai bizottság

Gyöngyöspatára kihelyezett üléssel, majd ezt követően a titkosszolgálati vezetők zárt körű meghallgatásával kezdheti, várhatóan november 20-ig tartó érdemi munkáját az úgynevezett egyenruhás bűnözés és a Heves megyei településen történt események feltárására létrehozott parlamenti eseti bizottság.

MTI / hvg.hu Itthon

Gyöngyöspata: a Jobbik lejátszotta a fideszes telefonbeszélgetést

Lemondásra szólította fel a Jobbik Balázs József fideszes országgyűlési képviselőt, az ellenzéki párt szerint ugyanis a Heves megyei politikus a gyöngyöspatai időközi választás befejeződése után fenyegetőzött és zsarolt. A Jobbik keddi sajtótájékoztatóján lejátszott egy telefonbeszélgetést, amelyen a párt szerint Balázs hallható.

MTI Itthon

Gyöngyöspata: a Jobbik jelöltje nyert

A jobbikos Juhász Oszkár nyerte a polgármester-választást a Heves megyei Gyöngyöspatán - közölte a párt az MTI-vel a hivatalos eredmény kihirdetését megelőzően. Később ezt a bejelentést hivatalosan is megerősítette a választási bizottság.

Lenyugodna, relaxálna? Próbálja ki itt a színezést

Lenyugodna, relaxálna? Próbálja ki itt a színezést

Nyomoz a rendőrség a Vári Attilát érintő ügyben

Nyomoz a rendőrség a Vári Attilát érintő ügyben

Megszámolták, hány oldal van az interneten – aztán rácsodálkoztak, mennyi működik ebből

Megszámolták, hány oldal van az interneten – aztán rácsodálkoztak, mennyi működik ebből

Borkai Zsolt lemondását követelték tüntetők Győrben

Borkai Zsolt lemondását követelték tüntetők Győrben

Székesfehérváron veszélyes a levegő minősége a szmogtól

Székesfehérváron veszélyes a levegő minősége a szmogtól

Államtitkár 9 év Fidesz-kormányzás után: Intézkedésekre van szükség az egészségügyben

Államtitkár 9 év Fidesz-kormányzás után: Intézkedésekre van szükség az egészségügyben