szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A balatonfüredi képviselők döntöttek arról, hogy felmentik Doncsev Andrást, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasát alpolgármesteri pozíciójából - írja a balatonfuredma.hu.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz) rendkívüli testületi ülést hívott össze csütörtök reggelre. Az ülés egyik témája Doncsev András alpolgármester menesztése volt. A képviselők döntöttek arról, hogy felmentik Doncsevet, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasát alpolgármesteri pozíciójából - adta hírül a balatonfuredma.hu.

Az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatához eljuttatott közlemény szerint az alpolgármester a legutóbbi helyhatósági választások után úgynevezett külsős, társadalmi megbízású alpolgármesterként látta el a tisztségét. Az indoklás szerint "a társadalmi megbízású alpolgármesterség, mint jogi intézmény nem tudott megfelelően működni a városban, a polgármester és az alpolgármester között a kapcsolat formálissá vált". A társadalmi megbízású, a képviselő- testületbe kívülről megválasztott alpolgármester a város kulturális életének, idegenforgalmának, valamint nemzetközi kapcsolatainak irányítására kapott 2010-ben a testülettől mandátumot.

Doncsev András az MTI-nek nyilatkozva elmondta, elfogadja és tudomásul veszi a döntést, hogy bizalomvesztésre hivatkozva, indoklás nélkül menesztették alpolgármesteri tisztségéből, s ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Mint kifejtette, Balatonfüred polgármesterének felkérésére költözött 2009-ben a városba családjával. A személye körül kialakult bizalmatlan hangulat valós okát továbbra sem tudja, de a családjára való tekintettel visszatérnek Budapestre - tette hozzá.

"Nem azért mentem Balatonfüredre, hogy alpolgármester legyek, hanem dolgozni kívántam ott a feleségemmel együtt" - fogalmazott. Közlése szerint többször is hiába tett kísérletet arra, hogy a polgármesterrel heti szintű párbeszédet folytasson. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a Balatonfüred Nonprofit Kft. élén betöltött stratégiai igazgatói posztjával, egyelőre csak annyit mondott: jelenleg szabadságát tölti. Doncsev András leszögezte, tizenegy éve dolgozik Orbán Viktor szakértőjeként, de ennek semmi köze sincs a balatonfüredi leköltözéséhez és feladatvállalásához.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hónapokban a Bóka István polgármester, országgyűlési képviselő és Doncsev András, Orbán Viktor közvetlen munkatársa közötti viszony megromlott. A polgármester azzal vádolta meg az alpolgármestert, hogy nem lojális hozzá, míg Doncsev Bóka "sztálinista módszereiről" beszélt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Ami a cinkéknek jó, az a vízi madarakra veszélyes – itt a téli etetési útmutató

Ami a cinkéknek jó, az a vízi madarakra veszélyes – itt a téli etetési útmutató

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata