szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Megromlott Doncsev András alpolgármester és dr. Bóka István polgármester viszonya Balatonfüreden, a jobban informált fürediek azt is tudni vélik, hogy Bóka István már intézkedett is a „külsős” alpolgármester leváltásáról.

Doncsev András fideszes alpolgármester családjával együtt hamarosan távozik Balatonfüredről, mert nem kívánja őket kitenni annak a támadássorozatnak, mely a következő napokban várható - írja a Balatonfüred Ma.

Balatonfüred
©

Az alpolgármester a balatonfüredi újságnak adott interjújában elmondta, Bóka István fideszes polgármester múlt hétfőn behívatta irodájába, és névtelen feljelentésekre hivatkozva közölte vele, hogy kezdeményezni fogja a pozíciója megszüntetését. Doncsev András elmondása szerint a feljelentések arra vonatkoztak, hogy "nem lojális" a polgármesterhez.

Doncsev Andrást Orbán Viktor bizalmasának tartják, a Balatonfüred Ma szerint államtitkári pozíciót is felajánlottak neki, de az alpolgármester nem kívánta kommentálni a híreszteléseket, viszont kijelentette, a gyermekeit már kiíratta az óvodából és hamarosan Budapestre költözik családjával.

Bóka István a Veszprém megyei Naplónak elmondta: Doncsev András "kívülről beemelt" alpolgármester, akit "konkrét feladat ellátásával bíztunk meg, hogy az én munkámat segítse". Ehhez szükséges a kollegiális, bizalmi légkör és szoros munkakapcsolat - vélekedett a város vezetője, s hozzátette, hogy közöttük ez egyáltalán nem alakult ki. Egy formális kapcsolatot értelmetlen fenntartani - mondta Bóka István, aki szerint Doncsev András megbízása a feladattal "ugyanúgy helyi belügy volt, ahogy a megbízás visszavonása is".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mostantól ön is megnézheti Charles Darwin kéziratát, ami megváltoztatta a világot

Mostantól ön is megnézheti Charles Darwin kéziratát, ami megváltoztatta a világot

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak