szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Schmidt Jenő szerint amennyiben a kormány úgy tervezi átalakítani a köz- és az államigazgatást, hogy az önkormányzatoktól elvitt feladatok egy részére is igényt tart, akkor a hiteleket is viheti magával. Úgy véli, a kormánynak le kellene ülnie a bankokkal tárgyalni.

Nem egy, hanem legalább három évvel kellene elhalasztani az önkormányzati devizaalapú hitelek tőketörlesztését - mondta Schmidt Jenő, a legtöbb helyhatóságot tömörítő Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke a Népszabadságnak.

Schmidt Jenő - aki egyben Tab polgármestere - hangsúlyozta, hogy amennyiben a kormány úgy tervezi átalakítani a köz- és az államigazgatást, hogy az önkormányzatoktól elvitt feladatok egy részére is igényt tart, akkor a hiteleket is viheti magával.

Szerinte a kormánynak le kell ülnie a bankokkal, hogy tárgyaljon az önkormányzati hitelek visszafizetésének átütemezéséről. Jelezte, hogy a pénzintézetek már ma is kivárnak: az önkormányzati szférának csak kivételesen és rendkívül szigorú feltételek mellett adnak újabb kölcsönöket - olvasható a Népszabadságban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!