szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összességében több időt töltött tévénézéssel a magyar lakosság idén nyáron, mint tavaly június és augusztus között - derül ki az AGB Nielsen Médiakutató felméréséből. A Nielsen közönségmérése szerint a növekedés alapvetően a 4-17 éves és az 50 év feletti korosztálynak köszönhető.

Tavaly nyáron a teljes, 4 éven felüli lakosság átlagosan 4 óra 18 percet töltött a televíziókészülék előtt naponta, idén ennél valamivel többet; 4 óra 23 percet, miközben némileg kevesebben ültek le minden nap a televízió elé. A kereskedelmileg fontos 18-49 éves korosztály azonban idén nyáron 2 perccel kevesebbet tévézett naponta, mint tavaly. A tévé előtt töltött idő szezonális csökkenése idén is tapasztalható volt: a 18 év feletti lakosság a tavaszihoz képest jóval kevesebb időt töltött a tévéképernyők előtt nyáron, mint tavasszal.

©

Az általános trendektől eltérően előfordulnak olyan célcsoportok is, amelyek kevesebbet tévéztek az előző év nyarához képest. Ilyenek a Budapesten élők, akik a vizsgált csoportok közül a legjelentősebben - 24 perccel - csökkentették napi, tévézéssel töltött idejüket, valamint a 18-29 évesek, a vezetők, vállalkozók, a szellemi munkát végzők, az érettségizettek és a TV-előfizetéssel nem rendelkezők is - tartalmazza a közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát

A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát

Olcsóbb változat jöhet a Samsung Galaxy Z Flip összehajtható telefonból

Olcsóbb változat jöhet a Samsung Galaxy Z Flip összehajtható telefonból

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget

Ne kopaszd meg a bankod! – az MNB letiltott egy engedély nélküli alkuszcéget