szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Karsay Dorottya, a Milla tüntetés arca úgy véli, hogy a civil aktivitás jó úton halad Magyarországon, az első lépés pedig az, hogy sokan vegyenek részt a tüntetéseken. A tüntetés "arca" a Magyar Narancsnak adott interjút.

Az emberi jogi aktivista szerint az Egymillióan a sajtószabadságért azért jó civil kezdeményezés, mert minden alkalommal világossá teszik, hogy a csoportnak nincsenek közvetlen politikai ambíciói, az pedig, hogy ebből mennyit profitál a civil szféra és nő-e az állampolgári aktivitás, idővel kiderül.

Karsai Dorottya a Nem tetszik a rendszer! című dal szerzője és előadója, aki a tüntetés egyik arcává vált, a Magyar Narancsnak adott interjújűban elmondta: bár nem vett részt a szervezésben, de mélyen egyetért a céljával.

©

„Nem vagyok szervezője a Millának, de teljesen azonosulok a szellemiségével, és egyetértek azzal, hogy az ilyen folyamatokat – legyen az civil vagy politikai ügy – nem lehet felülről vezérelni. Csak alulról jöhet” – mondta Karsay a lapnak.

Az aktivista szerint a közös cél, a közös felelősségérzet, a közös felháborodás az, ami igazán inspiráló az aktivista mozgalmakban, mikor közösen tudnak valamit építő erővé emelni.

A teljes interjút a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő számában olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!