szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szakmai szervezetek nyilatkozatukban arra kérik a magyar Országgyűlést, hogy a halassza el a köznevelési törvény tervezetének vitáját.

A szervezetek azt kérik, hogy a parlament addig ne tárgyalja a tervezetet, amíg a kormány nem teljesíti a köznevelési törvény tervezetében lévő, tartalmi szabályozásra előírt jogszabályi kötelezettségeit (NAT, kerettantervek, érettségi követelmények), illetve amíg a nem biztosít garanciát arra, hogy a törvényben előírt feladatok többletköltségeinek fedezetét képes előteremteni, illetve a jelenlegi közoktatási feladatellátás kieső önkormányzati forrásait (átlagosan a költségek harmadát, felét) is tudja fedezni.

A szervezetek ezen kívül elhalasztanák a vitát addig, amíg a kormány nem ad választ arra, hogy milyen keretből, milyen forrásból kívánja megoldani a tankötelezettségi idő csökkentéséből, illetve a zsákutcás iskolarendszerből következően szakképzetlenül vagy alacsony képzettséggel utcára kerülő fiatalok problémáit.

Az aláíró szakmai szervezetek véleménye szerint a fenti kérdések tisztázásáig a köznevelési törvény elfogadásáról érdemben dönteni nem lehet. A nyilatkozatot a Magyar Szakképzési Társaság, a Magyar Pedagógiai Társaság, a Magyartanárok Egyesülete, az ESHA Hungary, az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Kollégiumi Szövetség, a Comenius Műhely Közhasznú Egyesület, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete, Domokos Zsuzsa címzetes egyetemi vezető tanár, a Hungaro-Dalton Egyesület, a Lépésről Lépésre Országos Szakmai Egyesületés a Magyar Drámapedagógiai Társaság írta alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult