szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hálózat a Tanszabadságért (HAT) azt kezdeményezi Kövér László házelnöknek írt levelében, hogy legyen név szerinti szavazás az új köznevelési törvényről.

A szervezet keddi levelében azt írta, meggyőződésük, hogy e törvény a magyar társadalom jövője szempontjából sorsdöntő. Kitértek arra, hogy civil szakmai szervezetek és szakértő magánszemélyek Hálózat a Tanszabadságért néven együttműködést kezdeményeztek, melynek célja a törvénytervezet visszavonása. Véleményük szerint a képviselőknek is "számos problémájuk" van a törvénnyel, ezt mutatja a törvényhez beadott mintegy ötszáz módosító indítvány is.

Hozzátették: a parlamenti munkáról szóló információk szerint a törvény végszavazását 2011. december 19-én tartják. A HAT kezdeményezi, hogy ekkor a köznevelési törvényről név szerint szavazzanak. 

Ez az eljárás - folytatták, - emeli a végszavazás jelentőségét, hangsúlyozza a képviselők személyes felelősségét, és az ország minden egyes szavazópolgára számára is világossá teszi, hogy képviselőjük e fontos kérdésben hogyan foglalt állást.

A szervezet honlapja szerint a HAT november 4-én jött létre. Mint írták, elfogadhatatlannak tartják azt, amilyen tartalommal és amilyen eljárásban - a szakmai, a szakmai érdek-képviseleti és civil vélemények, valamint az előzetesen bejelentett véleményezési határidők figyelmen kívül hagyásával - a nemzeti köznevelésről szóló törvény tervezetét előkészítették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!