szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kihelyezett ülést tart ma a kormány Sopronban, ahol várhatóan megtárgyalja a jövő évi költségvetés átalakítását.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Fidesz-KDNP frakcióülése után azt mondta, a költségvetés esetleges módosításáról szerdai ülésén tárgyal a kabinet, a büdzsé főszámait azonban nem szabad módosítani, dacára annak, hogy kisebb lesz a növekedés, és gyengébb lesz a forint a korábban vártnál. A költségvetési törvényjavaslat átalakítását pénteken, az uniós csúcstalálkozó után Brüsszelben jelentette be a kormányfő.

A kabinet abból az alkalomból tanácskozik Sopronban, hogy a város lakói 90 évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy Magyarországhoz kívánnak tartozni. Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány tagjai a nap folyamán megemlékezést tartanak majd a soproni Hűségkútnál, ahol köszöntőt mond Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester. December 14-ét 2001-ben nyilvánította a hűség napjává egy kormányrendelet. A jogszabály arra emlékeztet, hogy Sopron a trianoni békeszerződéssel Ausztriához került, de a város lakossága az 1921. december 14-i népszavazáson úgy döntött: a település térjen vissza Magyarországhoz.

Hétfőn, napirend előtt a parlamentben a KDNP-s Firtl Mátyás - Sopron és térsége országgyűlési képviselője - azt mondta, Sopron méltó rangját a népszavazás nyolcvanadik évfordulóján az első Orbán-kormány adta meg, amikor a hűség napjává nyilvánította a népszavazás napját, december 14-ét. Ünnepüket az tenné teljessé, ha a kabinet a nyolcvanadik évfordulóhoz hasonlóan a kilencvenediken is a városba látogatna - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pataky Attilának és Mészáros Lőrincnek is jutott a Szerencsejáték millióiból

Pataky Attilának és Mészáros Lőrincnek is jutott a Szerencsejáték millióiból

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)