szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Alkotmánybíróság hétfői döntéseit is Twitter-bejegyzésben kommentálta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője. A politikus vulgáris kifejezések felhasználásával vetett fel kérdéseket a demokráciáért aggódó embereknek.

"Hogy a búbánatban történhetett meg mindez? Ha jól tudom, Mo-n lényegében már felszámoltuk a demokráciát, az AB-n csupa politikai komisszár dolgozik, meg egyébként is, a kádárista kurva anyánkat" - kezdte bejegyzését Deutsch Tamás.

Majd úgy folytatta: "Vagy mégse? Az egész hiszti úgy hazugság, ahogy van? Műbalhé? Jól ismert szoclib szellemi-politikai maszturbáció? Magyarország egy normális (...), szabad, demokratikus jogállam? Átlag európai demokrácia? Működő Alkotmánybírósággal?"

©

"Na, erre varrjatok gombot demokrácia-aggódó drágáim" - zárta bejegyzését a fideszes politikus.

Az Alkotmánybíróság hétfőn közjogi érvénytelenség miatt megsemmisítette az egyházügyi törvényt, alkotmányellenesnek ítélte a médiaszabályozás több rendelkezését és megsemmisítette a büntetőeljárási törvény  egyes passzusait is.

Deutsch Tamás ugyancsak a Twitteren reagált az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktorhoz írt levelére. A fideszes EP-képviselő szerint ilyen, amikor " egy virtigli européerből előtör a fiatalkori szélsőbalos aktivista".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

Népszava: Gond van a 4-es metró biztonsági rendszerével

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Használja a Spotify-t? Önnek is készített egy személyes összefoglalót

Használja a Spotify-t? Önnek is készített egy személyes összefoglalót