szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetiségek jogairól szóló, tegnap elfogadott törvény végső, hatályon kívül helyező rendelkezései közé csempészte bele az egyházügyi törvény megsemmisítését a kormány.

A nemzetiségek jogairól rendelkező, hétfő este elfogadott törvény 241. paragrafusa helyezi hatályon kívül az egyházügyi törvényt, amelynek visszavonását Lázár János pénteken jelentette be.

A tegnap elfogadott törvényt Schmitt Pál köztársasági elnök már alá is írta, másnap, kedden a törvény kihirdetésére pedig a Magyar Közlönynek meg is jelent egy külön száma, amelyben az egyházügyi törvényt visszavonó paragrafusnál látszik, hogy a tördeléssel is siettek, a sortávok ugyanis nem egységesek.

A kormánynak azért volt ilyen sürgős az egyházügyi törvény mielőbbi hatályon kívül helyezése, mert az Alkotmánybíróság hétfői döntésében szintén keddi hatállyal semmisítette volna meg a jogszabályt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havas Henrik elég durván beszólt Presser Gábornak

Havas Henrik elég durván beszólt Presser Gábornak

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben