szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A karácsonyhoz közeledve egyre intenzívebb az utasforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen és Tiszaszigeten - közölte a rendőrség.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a tapasztalatok szerint tömegek érkeznek vásárolni Szegedre és a környező településekre Szerbiából, ezért az ünnepek előtt a belépőoldali forgalom rendkívül intenzív már délelőtt is.

Késő délután és este a hazatérő vásárlók miatt alakulhat ki várakozás mindkét határátkelőhely kilépőoldalán. A személyautók mellett autóbuszok is nagy számban érkeznek, ezért azok forgalmában is kialakulhat egy-két órás várakozás - tette hozzá.

Csütörtöktől vasárnapig a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán várható a forgalom növekedése, ugyanis a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások elindulnak hazafelé. Mivel Szerbiában a pravoszláv karácsonyt ünneplik, így a kétirányú intenzív forgalom egészen január közepéig megmaradhat – tudatta a százados.

A szóvivő az utazóknak azt tanácsolta, indulás előtt tájékozódjanak a police.hu honlap határinformáció rovatából.     Mivel a bevásárlók tömege miatt a tiszaszigeti átkelő rendkívül leterhelt, a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa felé kerülni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fokozza a károsanyag-kibocsátást a mezőgazdasági célú földhasználat növelése

Fokozza a károsanyag-kibocsátást a mezőgazdasági célú földhasználat növelése

Radar360: A norvégok a vakcinát tesztelik, az unió a magyar bírói függetlenséget

Radar360: A norvégok a vakcinát tesztelik, az unió a magyar bírói függetlenséget

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa