szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos azt mondta: annyit közölt sajtótájékoztatója után a szocialista politikussal, hogy "jó lenne, ha megjelenne az ellene folyó büntetőeljárás miatt tartandó tárgyalásokon, mivel mindenkinek állampolgári kötelessége, hogy felszólításra megjelenjen a hatóság előtt, ahelyett hogy rendszeresen megzavarja a Miniszterelnökség sajtótájékoztatóit".

Budai Gyula felidézte: 2011. április 13-án rágalmazás miatt feljelentéssel élt Török Zsolt ellen, aki lakásvásárlása kapcsán állított valótlan információkat róla sajtónyilvánosság előtt, és aki sem a 2011. október 4-i első meghallgatás alkalmával, sem a 2011. december 6-i tárgyaláson nem jelent meg a bíróság előtt és távolmaradását sem mentette ki.

Az MSZP pénteken közleményben az elszámoltatási kormánybiztos aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt közölte: az MSZP értékeli Budai Gyula "bátor" buzgalmát. "Ám érthetetlen, hogy az el-, illetve leszámoltatásért felelős kormánybiztos honnan és miért veszi a bátorságot, hogy megelőlegezze a parlament Juhász Ferenc mentelmi ügyében hozandó döntését" - olvasható a közleményben.

Budai Gyula
©

 Az MSZP sajnálja, hogy Budai Gyula "bátorsága és buzgalma a saját, igen nagy közfelháborodást kiváltó lakásügye tisztázására már nem terjed ki". Kifogásolják, hogy képviselőjük, Török Zsolt a sajtótájékoztatót követően erről kérdezte a kormánybiztost, ám ő - a közlemény szerint - fenyegetéssel válaszolt.

"Török Zsolt ma ismét a Miniszterelnökség sajtótájékoztatóját nézte ki magának bohóckodása helyszínéül. Ezt eddig sem engedtük meg, és ezután sem fogjuk" - reagált a történtekre közleményében Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtóstábját vezető helyettes államtitkár hangsúlyozza, ő felel a sajtótájékoztatók rendjéért és tisztességes lefolytatásáért, ennek keretében kérte meg az újságírókat, hogy rövid ideig várakozzanak, amíg tisztázza a helyzetet.

Az Országgyűlés pénteken dönt Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter mentelmi jogának felfüggesztéséről. Budai Gyula az ennek apropóján tartott sajtótájékoztatóján azt közölte: összesen negyvennégy, korábban a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában lévő lakás eladásával kapcsolatban folytat vizsgálatot az elszámoltatási kormánybiztos. Emlékeztetett arra: azért jelentette fel Juhászt Ferencet, mert szerinte a képviselő még honvédelmi miniszterként hozzájárult  ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati luxuslakásokat adjanak át minisztériumi felsővezetőknek és tábornokoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni