szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint az Európai Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) saját kormányától kellett megvédenie Magyarországot az elmúlt napokban.

Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány elment a falig, de végül mindenben engedett Brüsszelnek és Washingtonnak, így végül elkerülhetőnek látszik az államcsőd.

A politikus hosszan kritizálta a kormányoldalt, amiért az a strasbourgi vita után győzelemről beszélt. Burány Sándor ezt ahhoz hasonlította, mintha a mohácsi vereséget, vagy a világosi fegyverletételt is hősies, óriási győzelemként tüntetnék fel. Hozzátette: a kormány kommunikációjával olyan megvilágításba került a győzelem fogalma, "amely megérne egy kisdoktori disszertációt".

Az ellenzéki képviselő úgy értékelte, hogy az ország helyzete a kormány engedékenysége ellenére változatlanul keserves. Mint mondta, az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának egyetlen célkitűzése sem teljesült, az egykulcsos személyi jövedelemadó hatalmas károkat okozott, emellett a költségvetés hiánya és az államadósság is nőtt a kormányváltás óta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a 105 éves Magdus néni

Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a 105 éves Magdus néni

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben

Krízis és kilábalás: Kína mindenben élen jár?

Krízis és kilábalás: Kína mindenben élen jár?