szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. átmeneti szálláshelyet alakított ki Budapesten, a Soroksári út 53-55. szám alatt. Tarlós István Budapest főpolgármestere szerint a most megnyitott Aszódi úti hajléktalanszállóval együtt közel 400 még üres, kulturált éjjeli menedékhely várja a hajléktalanokat.

A rendkívüli időjárási helyzetre tekintettel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. átmeneti szálláshelyet alakított ki Budapesten, a Soroksári út 53-55. szám alatt. A szálláshelyet pénteken 17 órától vehetik igénybe a rászorulók - közölte a MNV az MTI-vel.

A társaság 33, a Magyar Vöröskereszt pedig további 20 fekvőhelyet alakított ki a szálláson, de szükség esetén az épületben akár 150 embert is el lehet helyezni.

Négyszáz üres férőhely várja a hajléktalanokat Budapesten

Tarlós István Budapest főpolgármestere – konzultálva a Magyar Máltai szeretetszolgálat, a Budapesti Módszertani Szociális Központ, és a Budapest Főváros Közterület-felügyelete vezetésével – arról tájékoztatja a fővárosiakat, hogy a most megnyitott Aszódi úti hajléktalanszállóval együtt közel 400 még üres, kulturált éjjeli menedékhely várja a hajléktalanokat.

Tarlós István a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan emberek számára kialakított épületének ünnepélyes átadásán az I. kerületi Feszty Árpád utcában.
©

A főpolgármester egyben kéri a budapestieket, hogy segítsenek a hajléktalan emberek fellelésében; aki lát, vagy tud segítségre szoruló hajléktalanokról, hívja a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát a 338-4186-os telefonszámon, vagy jelezze a 112-es segélyhívó számon. ű

Tarlós István abban is kéri a lakosság segítségét, ha felesleges – főleg férfi – cipőkkel rendelkeznek, vigyék el a hajléktalanellátó intézményekbe (XIII. kerület Dózsa György út 152., IX. kerület Gyáli út 33., IX. kerület Táblás u. 31., I. kerület Feszty Árpád u. 24., III. kerület Miklós u. 32., I. kerület Fő u. 41., IV. kerület Váci u. 102., VIII. kerület Alföldi u. 6-8.) illetve Budapest Főváros Közterület-felügyeletének székházába (1054, V. kerület, Akadémia utca 1. 06.00-20.00 óra között)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!