szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bár Árok Kornél volt tűzoltó-szakszervezeti vezető azt nyilatkozta, hogy leszerelése és a szakszervezeti tisztségről való lemondása után a Magyar Szolidaritás Mozgalomnak továbbra is társelnöke marad, egy két éve alakult párban betöltött tagsága miatt a három másik társelnök - köztük a volt rendvédelmi érdekvédő, Kónya Péter - és az alapítók többsége kezdeményezte tisztségéből való leváltását.

Árok Kornél már nem társelnöke a Magyar Szolidaritás Mozgalomnak, mert párttagsága miatt a három másik társelnök és az alapítók többsége kezdeményezte tisztségéből való leváltását - közölte a szervezet hétfőn. Árok Kornél múlt héten mondott le tűzoltó-szakszervezeti tisztségéről, mert hivatásos állományból való felmentési idejének letöltése után politizálni szeretne, és a civilekkel összefogva indulni a 2014-es választásokon.

Árok hétfőn délelőtt azt mondta, július 6-án jár le a hivatásos állományból való felmentési ideje, és azt követően a két évvel ezelőtt alakult Szövetség az Egységes Magyarországért nevű pártban, amelynek alapító tagja, kíván politizálni és tisztséget vállalni. Azt is elmondta, a Szolidaritás mozgalomnak továbbra is társelnöke lesz.

A mozgalom azt közölte, hogy mint civil szerveződés, a demokratikus állam helyreállításán és újrateremtésén munkálkodik, amelyhez elengedhetetlen egy széles körű társadalmi konszenzus kialakítása, amelyet csak pártoktól függetlenül lehet megvalósítani. "Mivel Árok Kornél tagja egy pártnak, amelyben a jövőben aktív szerepet kíván vállalni, így a Mozgalom fenti céljaitól eltérő utat választott, ezért a három másik társelnök és az alapítók többségének kezdeményezésére Árok Kornél a jövőben nem tölt be tisztséget a Magyar Szolidaritás Mozgalomban" - fogalmaznak a közleményben.

Árok Kornél hétfőn délután aggályosnak nevezte a döntést, mert mint fogalmazott: nem az ő, "hanem a mozgalom irányvonala változott meg". Hangsúlyozta, hogy nyárig nem vállalhat tisztséget semmilyen pártban, ám azt eddig sem titkolta, hogy politikai pályára készül. Úgy fogalmazott, hogy nem tetszenek neki azok a politikai erővonalak, amelyek megjelentek a mozgalom mögött.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége éléről tavaly december elején lemondott, a honvédségtől is leszerelt Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke erre reagálva hangsúlyozta: éppen azért döntöttek a leváltás mellett, mert el akarták kerülni, hogy a mozgalom mögött bármilyen politikai irányvonal megjelenhessen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél

Ez történt: Kiderült, hogy a modernásoknál több a mellékhatás, mint a pfizereseknél

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában